HomeHL-WorldΈξι νεκροί σε συντριβή τουριστικού ελικοπτέρου στο Έβερεστ

Έξι νεκροί σε συντριβή τουριστικού ελικοπτέρου στο Έβερεστ

Τι ανακοίνωσαν οι αεροπορικές αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ελικόπτερο που μετέφερε οικογένεια τουριστών από το Μεξικό συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση στην περιοχή του Έβερεστ την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι αεροπορικές αρχές.

Μια πενταμελής οικογένεια από το Μεξικό επέβαινε στο ελικόπτερο με πιλότο έναν Νεπαλέζο, όταν συνετρίβη στην περιοχή Λαματζούρα. Το αεροσκάφος ήταν σε μια περιήγηση στα αξιοθέατα στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου πριν ξεκινήσουν την επιστροφή τους προς την πρωτεύουσα Κατμαντού το πρωί της Τρίτης.

Το ελικόπτερο έχασε την επαφή περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωσή του στις 10.04 π.μ. (4.19 GMT).

«Έξι πτώματα βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Gyanendra Bhul της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

«Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ελικόπτερα να προσγειωθούν κοντά στην περιοχή. Ομάδες με τα πόδια κατευθύνονται εκεί για να ανασύρουν τα πτώματα», είπε ο Bhul.

Ο αξιωματούχος του αεροδρομίου Sagar Kadel ανέφερε ότι οι προηγούμενες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν επίσης αλλαγές στην προγραμματισμένη πτήση του ελικοπτέρου Manang Air. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι πτήσεις να καθυστερούν και τα δρομολόγια να αλλάζουν κατά την περίοδο των μουσώνων εν μέσω έντονων βροχοπτώσεων.

Η αστυνομία είπε ότι πιστεύει ότι το ατύχημα συνέβη περίπου στα 3.500 μέτρα.

Οι Himalayan Times αναγνώρισαν τον πιλότο ως τον Captain Chet B Gurung. Το δημοσίευμα επίσης ανέφερε ότι και οι πέντε επιβάτες ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας: Sifuentes G. Fernando, ηλικίας 95 ετών, Sifuentes Rincon Ismail, 98 ετών, Sifuentes Gongales Abril, 72 ετών, Gongalez Olacio Luz, 65 ετών, και Sifuentes G. Maria Jese, 52 ετών.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση