HomeHL-TOPΝέα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη- Σηκώθηκε και ελικόπτερο

Νέα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη- Σηκώθηκε και ελικόπτερο

Επιχειρεί η Πυροσβεστική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Κρήτη με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση η μια στο Αρκαλοχώρι και η άλλη στον Πρινιά ενώ λίγο αργότερα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου στην περιοχή Φωτεινού που καίει αγροτολιβαδική και θαμώνη έκταση σε δύσβατη περιοχή.

Και στις τρεις πυρκαγιές βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε και η συμμετοχή του ελικοπτέρου, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει από αέρος στην κατάσβεση της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Πρινιά Ηρακλείου Κρήτης. Στο σημείο επιχείρησαν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα, ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα  η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις περιφερειακές ενότητες Λασιθίου, Ηρακλείου & Ρεθύμνου, είναι κατηγορίας κινδύνου 4, δηλαδή πολύ υψηλός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση