HomeCity GuideΚαλοκαιρινή συναυλία της Μικτής, Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας Π.Ε. Ηρακλείου

Καλοκαιρινή συναυλία της Μικτής, Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας Π.Ε. Ηρακλείου

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η., ο Σύλλογος Μικτής, Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρουσιάζει την καλοκαιρινή του συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θα αποδοθούν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλη, Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Δροσίνη κ.α. Τραγούδια που εξυμνούν την Ελλάδα τον Έρωτα και την αγάπη για Ζωή.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Λένα Χατζηγεωργίου.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η.), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Π. Φουρναράκη.

Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης», η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες στην Κρήτη και την Ελλάδα, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών συμπράττοντας με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως, Μ. Φαραντούρη, Π. Πανδής, Σ. Κορκολής, Χ. Γαργανουράκης, Κ. Μακεδόνας, Γ. Κότσιρας, Σ. Θεοδωρίδου, Ι. Φόρτη, Τ. Χριστογιαννόπουλος κ.α.

Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ, την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, στο έργο Canto General, (υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού) και με τον Χρήστο Λεοντή στην «Καντάτα Ελευθερίας».

Το 2017 η χορωδία, αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα Χριστούγεννα του 2018 παρουσίασε τη Λειτουργία σε Ρε μείζονα “Gloria” του A. Vivaldi.

Τον Οκτώβριο του 2021 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης στην παράσταση   «Τα Γεγονότα», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής.

Έχει συμπράξει με την  ορχήστρα Φιλαρμόνια στο Λαϊκό Ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη και στη «Λειτουργία του Ορφέα» του Γ. Μαρκόπουλου, υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού.

Τον Οκτώβριο του 2022 παρουσίασε την παράσταση «Σκιές στην Ψυχή τους» σε σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή.

Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται τραγούδια από την Αναγέννηση έως και σύγχρονα.

Από τον Οκτώβριο του 2010 τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η.), με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη.

Στόχος της η εκπαίδευση, η καλλιέργεια και η προβολή της χορωδιακής μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συμμετέχοντας σε όλες της μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας και του νησιού μας.

Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή, σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδική χορωδία) και Τμήμα Νεανικής χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά.

Το 2017 συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου και το 2019 και 2022  με τον Μαέστρο Μίλτο Λογιάδη.

Συμμετείχε στη Λειτουργία Gloria σε ρε μείζονα του A.Vivaldi, στο Λαϊκό Ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη και στα Carmina Burana,   υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

Επίσης συμμετέχει σε σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου.

Από τον Οκτώβριο του 2010, την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η Λένα Χατζηγεωργίου.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση