HomeΕΛΛΑΔΑΦίδι δάγκωσε 3,5 ετών αγοράκι σε ταβέρνα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Φίδι δάγκωσε 3,5 ετών αγοράκι σε ταβέρνα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσει φίδι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Γενικό Νοσοκομείο στα Τρίκαλα νοσηλεύεται ένα παιδί μόλις 3,5 ετών μετά από δάγκωμα φιδιού.

Το παιδάκι, σύμφωνα με το trikalanews.gr, βρισκόταν στην αυλή ταβέρνας, προφανώς παίζοντας, όταν το δάγκωσε το φίδι. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.

«Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δείγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές» εξηγεί σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής, αναφερθείς στα ολοένα και περισσότερα περιστατικά δαγκώματος φιδιού.

Όπως εξηγεί, πρέπει κατ’ αρχάς να ληφθούν προφυλακτικά μέτρα με πρώτιστό να κοπούν τα χόρτα στις περισσότερες περιοχές. «Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.».

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσει φίδι

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν» και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση