HomeΚΟΣΜΟΣBBC: Σε αναστολή o παρουσιαστής που πλήρωνε έφηβο για γυμνές φωτογραφίες

BBC: Σε αναστολή o παρουσιαστής που πλήρωνε έφηβο για γυμνές φωτογραφίες

Η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι παρουσιαστής του BBC πλήρωσε έφηβο για να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Υπό την πίεση της κυβέρνησης, η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ανακοίνωσε σήμερα (9/7) ότι ξεκίνησε, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές, έρευνα έπειτα από καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον βρετανικό Τύπο ότι παρουσιαστής πλήρωσε ένα παιδί 17 ετών χιλιάδες λίρες για να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες.

Πλήρωσε πάνω από 35.000 λίρες

Η εφημερίδα Sun δημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής (7/7) τη μαρτυρία της μητέρας του παιδιού αυτού, η οποία κατηγόρησε έναν προβεβλημένο παρουσιαστή του BBC, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι εκείνος πλήρωσε πολλές δεκάδες χιλιάδες λίρες στο παιδί της όταν ήταν 17 ετών για να του στείλει πορνογραφικές φωτογραφίες. Δεν διευκρινίστηκε αν το παιδί είναι κορίτσι ή αγόρι.

Η μητέρα του παιδιού, που σήμερα είναι 20 ετών και χρήστης ναρκωτικών, ανέφερε στην Sun ότι ο άνδρας παρουσιαστής πλήρωσε τον/την έφηβο/η πάνω από 35.000 λίρες επί τρία χρόνια για να του στέλνει φωτογραφίες ενώ έκαναν και βιντεοκλήσεις. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε δει τον παρουσιαστή «γυμνό μέχρι το εσώρουχο σε μια βιντεοκλήση».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η οικογένεια επικοινώνησε με το BBC στις 19 Μαΐου για να τους ενημερώσει για το συμβάν, αλλά ο παρουσιαστής συνέχισε να παρουσιάζει εκπομπές για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Η ίδια εξήγησε ότι απευθύνθηκε στον Τύπο επειδή ένιωθε ότι το BBC δεν ενεργούσε αρκετά γρήγορα. «Το παιδί μου μού είπε ότι είχε ξεμείνει από χρήματα και μετά ξαφνικά βρέθηκε με μετρητά. Για μένα το BBC δεν μίλησε με αυτόν τον άνθρωπο, καθώς είναι πολύ σημαντικός», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν ήθελαν ποτέ να γίνει έρευνα. «Θέλαμε απλώς το BBC να του πει να σταματήσει να ζητά φωτογραφίες», σημείωσε.

Παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού

Λίγο μετά από μια επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λούσι Φρέιζερ, και του γενικού συμβούλου του BBC, Τιμ Ντέιβι, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του «ότι ένας άνδρας μέλος του προσωπικού του τέθηκε σε διαθεσιμότητα» και ότι ο όμιλος «εργάζεται να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατό».

Η Φρέιζερ έκανε λόγο στο Twitter για «βαθιά ανησυχητικές» καταγγελίες και τόνισε ότι «είναι σημαντικό να δοθεί τώρα στοv ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο χώρος να διεξάγει την έρευνά του, να αποδείξει τα γεγονότα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Στη ανακοίνωσή της, η διοίκηση του BBC επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε «τον Μάιο» για μια καταγγελία και ότι «νέες καταγγελίες» έφτασαν στη διοίκηση την Πέμπτη.

«Η ομάδα των ερευνητών του BBC εξέταζε (αυτή την υπόθεση) από τότε που καταγγέλθηκε και η υπόθεση παρακολουθείται ενεργά», δήλωσε ο Τιμ Ντέιβι σε εσωτερικό υπόμνημα.

Το BBC είχε ήδη επισημάνει την Παρασκευή «να αντιμετωπίζονται όλες οι κατηγορίες πολύ σοβαρά» και να υπάρχει «μια διαδικασία για την προληπτική αντιμετώπισή τους».

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του οποίου η αμεροληψία αμφισβητείται τακτικά και του οποίου ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Απρίλιο σε μια υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων επειδή βοήθησε, πριν από το διορισμό του ως επικεφαλής του BBC, τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να πάρει δάνειο.

Αρνούνται την εμπλοκή τους γνωστοί παρουσιαστές

Από την πρώτη στιγμή πολλά είναι τα διάσημα ονόματα του BBC, που προσπάθησαν να καθαρίσουν το όνομά τους, δηλώνοντας δημόσια ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Εν μέσω έντονων εικασιών για την ταυτότητα του παρουσιαστή, ο Ράιλαν Κλαρκ έγραψε στο Twitter: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί το όνομά μου κυκλοφορεί, αλλά για αυτή την ιστορία στη Sun – δεν είμαι εγώ μωρό μου. Αυτήν τη στιγμή γυρίζω μια εκπομπή στην Ιταλία για το BBC οπότε βγάλτε το όνομά μου από το στόμα σας».

Λίγο αργότερα, ο Τζέρεμι Βάιν ξεκαθάρισε: «Σίγουρα δεν είμαι εγώ».

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε με τη σειρά του: «Μισώ να απογοητεύω τους επικριτές, αλλά δεν είμαι εγώ».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση