HomeHL-TOPΚοινωφελής εργασία: Aβεβαιότητα για το μέλλον 25.000 εργαζομένων

Κοινωφελής εργασία: Aβεβαιότητα για το μέλλον 25.000 εργαζομένων

Τι μέλλει γενέσθαι με τους υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κοινωφελής Εργασία αντιπροσωπεύει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για την απασχόληση και την τοπική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με περίπου 25.000 εργαζομένους που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, η κοινότητα μπορεί να ωφεληθεί από τον ανθρώπινο πόρο που διαθέτει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Παρόλα αυτά, η αβεβαιότητα περιβάλλει το μέλλον αυτών των εργαζομένων. Σε πολλούς δήμους, οι 12μηνες συμβάσεις εργασίας τους πρόκειται να λήξουν μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Αυτό δημιουργεί αναστάτωση και ανησυχία σε αυτούς τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, καθώς αναρωτιούνται τι θα συμβεί με την εργασία τους και το μέλλον τους.

Ωστόσο, διαφένεται κάποια ελπίδα. Για παράδειγμα, 135 υπάλληλοι στον Δήμο Ηρακλείου έχουν ήδη δικαιωθεί από την απόφαση του Πρωτοδικείου Νεάπολης Λασιθίου, η οποία τους επιτρέπει να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους έως τις 18 Οκτωβρίου. Αυτό παρέχει μια προσωρινή αίσθηση ασφάλειας για αυτούς τους εργαζομένους, ενώ περιμένουν να κριθεί το μέλλον τους από το τακτικό δικαστήριο.

Επιπλέον, 19.000 άλλοι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν ενώσει τις φωνές τους και απευθύνουν έκκληση προς την Κυβέρνηση. Μέσω επιστολής που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς, τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες και σημαντικούς φορείς, εκφράζουν τις ανησυχίες τους και ζητούν την παράταση του προγράμματος μέχρι τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023. Αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην πρόσκληση αυτή, καθώς επισημαίνεται ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζει το πρόγραμμα για την απασχόληση και την τοπική ανάπτυξη, με θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες. Παρόλο που πολλοί δήμοι και δημόσιοι φορείς καλύπτουν μέρος των αναγκών τους με εποχικό προσωπικό, λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω στήριξη και παράταση του προγράμματος. Οι νευραλγικοί τομείς, όπως η καθαριότητα, το πράσινο.

Αλκινόη Μοσχίδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση