HomeHL-GreeceΝέο διπλό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις Καμμένου και η παραίτηση Τσαπανίδου

Νέο διπλό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις Καμμένου και η παραίτηση Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας όσα λέει ο Καμμένος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο νέες κρίσεις σε ένα 24ωρο κρίθηκε να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ: αφενός με τις «βόμβες» Καμμένου για τη συγκυβέρνηση του 2015, τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη και τη Συμφωνία των Πρεσπών, και αφετέρου με την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης όταν ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στην 17ωρη διαπραγμάτευση που κατέληξε στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι αυτή έγινε με παρέμβαση Ομπάμα στον Ολάντ.

Εξήγησε ότι η Ελλάδα το 2015 έκανε συμφωνία με τις ΗΠΑ, μεταφέροντας, όπως είπε, ο ίδιος στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μια σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας, η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.

Υποστήριξε πως Τσίπρας – Βαρουφάκης και Καμμένος συναντήθηκαν πριν από το Eurogroup στον 24ο όροφο ξενοδοχείου, όπου άκουσε τις απόψεις Βαρουφάκη περί εξόδου από το ευρώ, και ήταν ο ίδιος που πήρε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα με την ομόλογό του Νούλαντ, ώστε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ για να λήξει η διαπραγμάτευση, όπως και έγινε.

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν, και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια», είπε ο άλλοτε πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Παγίδα η Συμφωνία των Πρεσπών»

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ήταν παγίδα που μπήκε στον Αλέξη Τσίπρα, με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης.

«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσαν η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης»!

Είπε δε πως «ένα βράδυ στη χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς» βρέθηκε σε συζήτηση στην οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι αριστεροί στην Ελλάδα. «Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο, εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας όσα λέει ο Καμμένος

Της συνέντευξης Καμμένου ακολούθησε η οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μιλούσε για κατασκευασμένα σενάρια.

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους.

Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές […]».

Η αντίδραση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την ανταπάντηση του Πάνου Καμμένου με μια φωτό και μια προειδοποίηση. «25/6/2015 hotel the hotel Bruxelles επειδή το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα ή ας ρωτήσουν τον πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά… κρίμα…».

Η παραίτηση Τσαπανίδου

Εν τω μεταξύ, πριν κοπάσει ο θόρυβος με τις αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου, εν μέσω προγραμματικών, ήρθε και η παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Οι ψίθυροι κυκλοφορούσαν ήδη στην Κουμουνδούρου, από τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου η Πόπη Τσαπανίδου ήταν απούσα τις πρώτες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επανεμφανίστηκε τις επόμενες ημέρες και έδωσε τη δική της μάχη στις επαναληπτικές εκλογές αλλά, μετά και τη νέα ιστορική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Εξαφανίστηκε» τη νύχτα των επαναληπτικών εκλογών

Τη νύχτα των εκλογών της 25ης Ιουνίου ήταν η τελευταία εμφάνιση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία αποδέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, υπερασπιζόμενη όμως τον Αλέξη Τσίπρα και την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Η δημοσιογράφος ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα, και από τη στιγμή της παραίτησής του ήταν δεδομένο πως θα ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο και η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες, στη σκιά της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από τον προεδρικό θώκο, η απουσία της Τσαπανίδου από τις κομματικές διεργασίες και τις δημοσιογραφικές ενημερώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ηχηρή.

Τα σενάρια περί αποχώρησής της από την Κουμουνδούρου ενισχύθηκαν όταν η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ήταν απούσα στην αίθουσα του Ζαππείου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε τα «σκήπτρα» της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση