HomeΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΗ Ισλανδία ανακηρύχθηκε η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο για 15η συνεχή χρονιά: Η θέση της Ελλάδας και της Τουρκίας στη λίστα

Η Ισλανδία ανακηρύχθηκε η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο για 15η συνεχή χρονιά: Η θέση της Ελλάδας και της Τουρκίας στη λίστα

60η θέση η Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ετήσιος παγκόσμιος δείκτης ειρήνης 2023 – που καταρτίστηκε από το Ινστιτούτο Οικονομίας και Ειρήνης – κατέταξε 163 χώρες με βάση το πόσο ειρηνική είναι η ζωή σε αυτές. Ο δείκτης μετρά το επίπεδο ειρήνης της χώρας αξιολογώντας τις «συνεχιζόμενες εγχώριες και διεθνείς συγκρούσεις, την κοινωνική ασφάλεια και προστασία και τη σταθερότητα».

Αν χρειαζόσασταν ποτέ περισσότερους λόγους για να εγκαταλείψετε τις ρίζες σας και να μετακομίσετε σε μια άλλη χώρα, σίγουρα το θέμα ασφάλειας θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Η Ισλανδία παρέμεινε η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο από την πρώτη δημοσίευση της μελέτης το 2008.Κατατάσσεται επίσης ως η τρίτη πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, μετά τη Φινλανδία και τη Δανία.

Η Ισλανδία λοιπόν κατέλαβε την πρώτη θέση, με την Ελλάδα να έρχεται 60η, πίσω από τις Γκάνα, Σενεγάλη, Ινδονησία και Γκάμπια!
screenshot_30_0
Σε πολύ χειρότερη θέση από μας είναι η Τουρκία, η οποία βρίσκεται μόλις 12 θέσεις από το τέλος, πάνω από χώρες όπως είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, το Κονγκό, η Σομαλία και η Βόρεια Κορεά.
screenshot_31_0
Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος με τις 10 πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο:

-Ισλανδία
-Δανία
-Ιρλανδία
-Νέα Ζηλανδία
-Αυστρία
-Σιγκαπούρη
-Πορτογαλία
-Σλοβενία
-Ιαπωνία
-Ελβετία

gazzetta.gr