HomeΕΚΛΟΓΕΣΑθ. Παπανικολάου: Τι απαντά στην δημοτική αρχή του δήμου Γόρτυνας

Αθ. Παπανικολάου: Τι απαντά στην δημοτική αρχή του δήμου Γόρτυνας

Επικεφαλής της παράταξης «Γόρτυνα Νέα Εποχή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Αθανάσιος Παπανικολάου, μετά την απάντηση που έλαβε από την δημοτική αρχή στο αίτημα της παράταξης «Γόρτυνα Νέα Εποχή» για ενημέρωση γύρω από τα φλέγοντα θέματα του Δήμου Γόρτυνας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Προφανώς κ. Κοκολάκη δεν έχετε ιδέα σχετικά με την «Αρχή της Λογοδοσίας» που διέπει όλες τις υπηρεσίες, και φυσικά κάθε Δήμο. Η Αρχή αυτή συνδέεται με τις Αρχές της Χρηστής Διοίκησης και της Διαφάνειας (Ν.3861/2010, Ν3871/2010 και Ν.4305/2014), που όπως αποδεικνύεται από την απαντητική σας επιστολή εσείς δεν εφαρμόζετε.

Θα μπορούσατε να βρείτε μια πιο πειστική δικαιολογία για να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την ενημέρωση.

Η απάντηση σας – εκτός των άλλων – ενέχει σαφή εμπάθεια αλλά κυρίως φανερώνει την έπαρση και την αλαζονική αντίληψη που διαθέτετε στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων. Πρέπει, όμως, να καταλάβετε ότι ο Δήμος δεν είναι «τσιφλίκι» σας ώστε να απαντάτε μονάχα σε όποιους συμπαθείτε.

Όσο για την αιχμή σας, στο ποιον αναγνωρίζουμε εμείς ως Δήμαρχο, καλύτερα θα ήταν να στρέψετε το ερώτημα στον εαυτό σας, που σχεδόν σε κάθε σας συνάντηση με θεσμικούς φορείς συνοδεύεστε από ένα μη θεσμικό πρόσωπο (Μιχάλη Κοκολάκη), το οποίο με την άδεια σας λειτουργεί ως «Αντ’ αυτού»…

Τέσσερα χρόνια με το «σπαθί» σας έχετε κατακτήσει το «εικονικός» και «κανονικός» δήμαρχος, κατορθώνοντας να είστε μοναδικοί σε όλη την επικράτεια.

Εμείς λειτουργούμε θεσμικά και για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον θεσμικό δήμαρχο ενημέρωση για το καλό των δημοτών. Αν εσείς ακόμα επιμένετε και δεν έχετε αντιληφθεί τον ρόλο σας οφείλετε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Το αίτημα της συνάντησης παραμένει ενεργό, αφήστε λοιπόν τις υπεκφυγές και επιτέλους «παίξτε» τον ρόλο σας. Εμείς νοιαζόμαστε και ανησυχούμε για τον δήμο την ίδια στιγμή που εσείς αδιαφορείτε.

Ο δημότης έχει κρίση και θα καταλάβει διαβάζοντας τις επιστολές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση