HomeΕΛΛΑΔΑΑιματοχυσία στη Φιλαδέλφεια: Ακτιβιστής του Black Lives Matter ο ύποπτος

Αιματοχυσία στη Φιλαδέλφεια: Ακτιβιστής του Black Lives Matter ο ύποπτος

Οι φωτογραφίες με γυναικεία ρούχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποστηρικτής του κινήματος Black Lives Matter φέρεται να είναι ο δράστης πίσω από το φονικό στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, με τον τραγικό απολογισμό των 5 νεκρών.

Σε μια σειρά από μαζικούς πυροβολισμούς λίγο πριν την γιορτή της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, η χώρα πληγώνεται ξανά από τις συνέπειες της οπλοκατοχής.

Μεταξύ των επιθέσεων, αυτή στην Φιλαδέλφεια ήταν από τις πιο σκληρές, καθώς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο παιδιά τραυματίστηκαν. Ο φερόμενος δράστης που συνελήφθη, σύμφωνα με την New York Post, είναι ακτιβιστής του Black Lives Matter, το κίνημα που συγκροτήθηκε μετά την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου του 2020.

Ο ύποπτος που κρατούσε το όπλο και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο προτού φέρεται να σκοτώσει πέντε άνδρες και να τραυματίσει δύο παιδιά στη Φιλαδέλφεια αναγνωρίστηκε ως υποστηρικτής της οργάνωσης Black Lives Matter, ο οποίος μοιραζόταν memes με όπλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανιζόταν με γυναικεία ρούχα.


Πρόκειται για τον 40χρονο Κιμπρέιντι Κάρικερ, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά την αιματοχυσία στη συνοικία Κίνγκσεσινγκ της πόλης το βράδυ της Δευτέρας, ανέφερε η Philadelphia Inquirer.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει επίσημα την ταυτότητα του υπόπτου. Στη σελίδα του στο Facebook, ο Κάρικερ έχει δημοσιεύσει δύο φωτογραφίες του που τον απεικονίζουν να φοράει σουτιέν, γυναικείο μπλουζάκι και σκουλαρίκια τον Μάρτιο, τρεις μήνες πριν το μακελειό.

Επίσης, δημοσιεύει τακτικά αναρτήσεις σχετικά με την υποστήριξη του στο Black Lives Matter.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο 40χρονος ύποπτος ήταν οπλισμένος με τουφέκι, πιστόλι, επιπλέον γεμιστήρες, αστυνομικό σαρωτή και αλεξίσφαιρο γιλέκο όταν πυροβόλησε θανάσιμα τέσσερις άνδρες στο δρόμο και στη συνέχεια κυνήγησε και σκότωσε έναν πέμπτο άνδρα μέσα σε ένα σπίτι.

Ένα 2χρονο αγόρι πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στα πόδια, ενώ ένα 13χρονο αγόρι υπέστη επίσης τραύματα από σφαίρες στα πόδια, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Ο ένοπλος είχε πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών καθώς τον καταδίωκαν για αρκετά τετράγωνα πριν τελικά παραδοθεί σε ένα στενό, δήλωσε η αστυνομική διευθύντρια, Ντανιέλ Ότλοου.

Ο Κάρικερ περιέγραψε επίσης τον εαυτό του ως μηχανικό υπολογιστών και έδειχνε ενδιαφέρον για τα όπλα, αναρτώντας σχετικό υλικό.

Τον Μάιο του 2020 ο Κάρικερ είχε δημοσιεύσει επίσης στο Facebook ένα βίντεο με ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας, το οποίο είχε γεμίσει με γκράφιτι, μεταξύ των οποίων και το «ACAB» – ακρωνύμιο για το «όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι» – και έγραψε στη λεζάντα: «Ήμουν εκεί, εσύ πού ήσουν; #we matter». Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν είχε τραβήξει ο ίδιος το βίντεο.

Η παλιά συγκάτοικος του Κάρικερ, η 49χρονη Τίνα δήλωσε στο Inquirer ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την εμπλοκή του στους πυροβολισμούς.

Περιέγραψε τον ύποπτο ως «πραγματικά έξυπνο, ευφυή, δημιουργικό» και κάποιον που αγαπούσε τους υπολογιστές, αλλά είπε ότι είχε «μια επιθετική προσέγγιση σε ορισμένα πράγματα στη ζωή».

Είχε συλληφθεί και το 2003

Θυμήθηκε ότι δίδασκε σε νέους ανθρώπους πώς να παλεύουν «δήθεν» για αυτοάμυνα – αλλά δεν τους έδινε οδηγίες για το πότε να σταματήσουν.

Ο Carriker είχε συλληφθεί το 2003 και είχε κατηγορηθεί για κατοχή όπλου χωρίς άδεια, οπλοφορία σε δημόσιο χώρο και κατοχή ναρκωτικών, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία της Φιλαδέλφειας.

Τελικά δήλωσε ένοχος για κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια και οι άλλες κατηγορίες αποσύρθηκαν. Του επιβλήθηκε τριετής αναστολή και υποχρεώθηκε να καταβάλει πάνω από 1.000 δολάρια σε έξοδα.

Στον τόπο των πυροβολισμών το βράδυ της Δευτέρας, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι βρήκαν δεκάδες κάλυκες διασκορπισμένους σε οκτώ τετράγωνα.

Οι αστυνομικοί αναγνώρισαν έκτοτε τα θύματα που σκοτώθηκαν ως Lashyd Merritt, 20 ετών, Dymir Stanton, 29 ετών, Ralph Moralis, 59 ετών, Daujan Brown, 15 ετών και Joseph Wamah, Jr. 31 ετών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση