HomeHL-WorldΣυναγερμός στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ: Βρέθηκε κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο

Συναγερμός στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ: Βρέθηκε κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο

Αυξημένος συναγερμός ασφαλείας – Έρευνα για το πώς μπήκε η ουσία στον χώρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κοκαΐνη φαίνεται ότι εντοπίστηκε στον Λευκό Οίκο, προκαλώντας συναγερμό στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει η Washington Post, οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούν μια ύποπτη ουσία, που οδήγησε σε σύντομη εκκένωση όταν εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής, μέσα στον Λευκό Οίκο.

Η ουσία, που ήταν λευκή σκόνη έδειξε θετική σε κοκαΐνη, σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, όπως υποστηρίζει αξιωματικός που γνωρίζει την έρευνα και την καταγραφή της αποστολής από πυροσβεστικό συνεργείο της Ουάσινγκτον, που ανταποκρίθηκε στο περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι δήλωσε ότι η ουσία υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι είναι. Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν το πώς μπήκε στον Λευκό Οίκο. Πάντως, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ουάσινγκτον διαπίστωσε ότι η ουσία δεν αποτελεί απειλή.

Ο εντοπισμός της ουσίας έθεσε τις υπηρεσίες σε αυξημένο συναγερμό ασφαλείας, ενώ υπήρξε και έκτακτη εκκένωση του χώρου. Ο πρόεδρος Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Γκουλιέλμι, δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο εκείνη την ώρα. Ήδη διεξάγεται «έρευνα για την αιτία και τον τρόπο» της εισόδου της ουσίας στον Λευκό Οίκο.

Βρέθηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας

Ο Γκουλιέλμι αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το πού ακριβώς εντοπίστηκε η ουσία και πώς ήταν συσκευασμένη. Περιορίστηκε να πει ότι βρέθηκε από μέλη του ένστολου τμήματος της Μυστικής Υπηρεσίας, που πραγματοποιούσαν συνήθεις περιπολίες στο κτίριο.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του ενστόλου τμήματος και στις 8:49 μ.μ, ένας πυροσβέστης της ομάδας επικίνδυνων υλικών του τμήματος της Ουάσινγκτον μετέδωσε μέσω ασυρμάτου τα αποτελέσματα μιας δοκιμής: «Έχουμε μια κίτρινη μπάρα που λέει υδροχλωρική κοκαΐνη».

Ο Βίτο Ματζιόλο, εκπρόσωπος του Τμήματος Πυροσβεστικής της Ουάσινγκτον περιορίστηκε να δηλώσει ότι η υπηρεσία του «παρείχε υποστήριξη στις Μυστικές Υπηρεσίες καθώς διεξήγαγαν έρευνα».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση