HomeΕΛΛΑΔΑΣπίρτζης κατά Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου

Σπίρτζης κατά Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου

«Το οικονομικό επιτελείο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε ότι η αγορά έχει πάρει μεγάλη ανάσα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαφείς αιχμές κατά του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ (Ευκλείδη Τσακαλώτο-Έφη Αχτσιόγλου) εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι κακώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega κληθείς να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή μίλησε για τις εσωκομματικές ενέργειες που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο: «Η πολιτική γραμματεία πήρε κάποιες αποφάσεις να εισηγηθεί στην κεντρική επιτροπή, όπου εκεί θα παρθούν οι καταληκτικές αποφάσεις. Ο Αλέξης ήταν η συγκολλητική ουσία για όλους μας, χαρακτηριστικό που το ‘’έχτισε’’ μόνος του. Θεωρώ ότι τώρα οι υποψήφιοι πρόεδροι να απευθυνθούν και στην κοινωνία – κυρίως στην κοινωνία – και στους προοδευτικούς πολίτες και στους δημοκράτες πολίτες, αλλά και στα μέλη μας, με σκοπό να δώσουν μία φρεσκάδα στην πολιτική πρόταση που θα έχουν και ξεκάθαρες προτάσεις».

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας απέχει από την μάχη της διαδοχής;

Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «Αν θέλετε την άποψή μου, κακώς δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα μείνει εκτός της μάχης. Εγώ λέω να ήταν ο ίδιος υποψήφιος. O Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει πολλά στελέχη, έχει ‘’θωρακίσει’’ τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε για την συνέχεια που πρέπει να έχει το κόμμα του:

«Θα πρέπει γκρίζες ζώνες που δημιουργήθηκαν και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και τα 4 προηγούμενα χρόνια από τους υποψήφιους προέδρους να ξεκαθαριστούν. Έτσι θα υπάρξει μία νέα συγκολλητική ουσία μεταξύ μας, και μία κοινή πολιτική πρόταση».

Σπίρτζης για τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική πολιτική της ΝΔ, ακόμα και σε περιπτώσεις παροχών

Ερωτώμενος ο Χρήστος Σπίρτζης τον λόγο που επίκριναν συνεχώς την οικονομική πολιτική της ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση κάποιων παροχών εξήγησε:

«Αυτό ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μία μεγάλη ‘’ανάσα’’ από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Δεν γίνεται να βγάλουμε έναν πρόεδρο στις 25 Αυγούστου που θα λείπει όλη η Ελλάδα».

«Το μεγάλο στοίχημα που δεν το έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν και τα άλλα προοδευτικά κόμματα είναι να μην γίνει η χώρα μας Γαλλία. Να μην γίνει ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος η ακροδεξιά. Σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη και Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Άφησαν χώρο στην ακροδεξιά κι άφησαν τον Κασιδιάρη να κάνει 4 χρόνια προεκλογική εκστρατεία», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σχετικά με τις ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Είχαμε πολλή μεγάλη ευθύνη που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας στους πολίτες με καθαρό τρόπο. Επίσης πολλά ήταν τα στελέχη που ”γκριζαραν” το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση