HomeΕΚΛΟΓΕΣΓ.Αλεξάκης: Στην ίδια προβληματική κατάσταση όλα τα χωριά του δήμου Ηρακλείου

Γ.Αλεξάκης: Στην ίδια προβληματική κατάσταση όλα τα χωριά του δήμου Ηρακλείου

«Οι κάτοικοι των χωριών δεν είναι β' κατηγορίας», σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για άλλη μια φορά κατέγραψε διαμαρτυρίες για προβληματικό αγροτικό οδικό δίκτυο και αρδευτικό νερό ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο», υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του Αγίου Σύλλα και συναντήθηκε με την Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Μαρία Κυπράκη και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Αρετίνη.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση, η περιοχή του Αγίου Σύλλα βρίσκεται στην ίδια προβληματική κατάσταση με όλα σχεδόν τα χωριά του δήμου Ηρακλείου, όπου οι αγροτικοί δρόμοι παρουσιάζουν εξαιρετικά κακή εικόνα ενώ καθημερινό «βραχνά» αποτελεί και το νερό άρδευσης για την περιοχή.

Όμως στην περιοχή του Αγίου Σύλλα, καταγράφονται κι άλλα ζητήματα που καθιστούν την καθημερινότητα των πολιτών δύσκολη, όπως είναι η έλλειψη νερού ύδρευσης, η ανάγκη τήρησης των κανονισμών υγιεινής για την δεξαμενή του νερού, η επείγουσα ανάγκη αντικατάστασης του φθαρμένου δικτύου άρδευσης, με την ανάγκη διαχωρισμού του υδρευτικού νερού από το νερό άρδευσης, που σήμερα διακινούνται μέσω του ίδιου δικτύου.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι του χωριού περιγράφουν την ανάγκη για την πλήρη αποκατάσταση και επέκταση του Πολύκεντρου στον Άγιο Σύλλα, προκειμένου εκεί να συστεγαστούν όλες οι τοπικές υπηρεσίες, όπως είναι το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Κοινότητας, το Ιατρείο και το Εξεταστήριο, «Βοήθεια στο Σπίτι», Βιβλιοθήκη, Αίθουσα ενημέρωσης και Πολλαπλών Χρήσεων.

«Η ύπαιθρός μας είναι αληθινός πλούτος. Οι κάτοικοι των χωριών μας που επιμένουν να ζουν εκεί και να τα κρατούν ζωντανά, δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να ακούσει τα προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων και να δρομολογήσει λύσεις για την ανακούφιση της καθημερινότητας των ανθρώπων» – δήλωσε ο Γ.Αλεξάκης, μετά τις συναντήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση