HomeHL-WorldΣτους οχτώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

Στους οχτώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

Δεκάδες οι τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους οχτώ έφτασαν οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο της «ευρείας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγει ο στρατός του Ισραήλ στην πόλη και την περιφέρεια της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε εκτεταμένη επιχείρηση της Δυτικής Όχθης στην περιοχή Τζενίν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές σε πολλούς στόχους εντός του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν. Κατόπιν, ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις εισήλθαν και αντάλλαξαν πυρ με ένοπλους Παλαιστίνιους στον καταυλισμό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν, οι 10 σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά από χειροβομβίδα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δήλωσαν  εκπρόσωποι του Ισραηλινού Στρατού.

Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή έρευνες για όπλα σε σπίτια στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν μέχρι στιγμής, ανέφερε ο στρατός. Ανακαλύφθηκε εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών και κατασχέθηκαν τμήματα εκτοξευτήρα πυραύλων, μεταξύ άλλων όπλων σύμφωνα με το Ισραήλ.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή σε αυτό που ο στρατός περιέγραψε ως «ενοποιημένο κέντρο διοίκησης» για τους Παλαιστίνιους μαχητές στον προσφυγικό καταυλισμό, αναφέροντας λεπτομερώς «ένα προηγμένο κέντρο παρατήρησης και αναγνώρισης» όπου οι μαχητές θα συγκεντρώνονταν για να συντονιστούν και να προετοιμαστούν για επιθέσεις. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο χώρος χρησίμευε ως καταφύγιο για υπόπτους για τρομοκρατικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Πηγές της ισραηλινής ασφαλείας εκτίμησαν ότι η επιχείρηση μπορεί «να επιτύχει όλους τους στόχους της εντός 24 έως 48 ωρών». Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει τα συστήματα αεράμυνάς του στο νότο του Ισραήλ εν αναμονή πιθανών πυραυλικών επιθέσεων από τη Γάζα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση