HomeHL-WorldΦρέντι Μπελέρης: Επιμένει για το λευκό ποινικό μητρώο

Φρέντι Μπελέρης: Επιμένει για το λευκό ποινικό μητρώο

«Λευκό το ποινικό μητρώο» επιμένει η πλευρά του Φρέντι Μπελέρη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιμένει στο λευκό ποινικό του μητρώο ο νεοεκλεχθείς δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης.

To συγκεκριμένο έγγραφο αυτό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, σε περίπτωση που ισχύει, αποδεικνύει ότι το έγγραφο που επικαλέστηκε η δικαστής, η οποία αποφάσισε στην μη αποφυλάκιση του Μπελέρη, δεν ευσταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 20 Ιουνίου, εκδικάστηκε η προσφυγή του Φρέντι Μπελέρη κατα της προφυλάκισής του με σκοπό την επιβολή κάποιου ελαφρυντικού περιοριστικού μέτρου μερί την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία διώκεται.

Ωστόσο η προσφυγή δεν έγινε δεκτή από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες επικαλέστηκαν αδικήματα στο ποινικό μητρώο του Μπελέρη.

«Αναδεικνύεται η ψεύτικη δίωξη γιατί βασικό στοιχείο της προσωρινής κράτησης είναι οι προηγούμενες καταδίκες. Εδώ εμφάνισαν ένα ψεύτικο πλαστό ποινικό μητρώο στο οποίο φαίνεται ότι ο Φρέντι Μπελέρη έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για βαριά αδικήματα, κάτι που δεν ισχύει» αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Μπελέρη, Θοδωρής Κακαγιάννης.

Δεν του δίνουν άδεια να ορκιστεί

Οι αλβανικές αρχές επιμένουν στην άρνησή τους να χορηγήσουν άδεια στον Φρέντι Μπελέρη για την ορκωμοσία του.

Για την ώρα παραμένει δήμαρχος ο προηγούμενος, Γιώργος Κολιός. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κανονικά και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόεδρος εξελέγη ένας εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

Σε 30 ημέρες, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Ή θα παραμείνει δήμαρχος ο Γιώργος Κολιός – μπορεί και να παρέμβει η κυβέρνηση η οποία θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανάληψη των εκλογών.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση