HomeHL-GreeceΆδωνης Γεωργιάδης: Θα γίνει αναλογική η κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

Άδωνης Γεωργιάδης: Θα γίνει αναλογική η κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

Δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο, το οποίο θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τώρα ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του, αυτό δεν είναι δίκαιο, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται.

H κράτηση θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε πως το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Αρχίζει η εκταμίευση δανείων για σπίτια νέων

O Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για το πρόγραμμα για φτηνή στέγη λέγοντας ότι «επιταχύναμε τις διαδικασίες, τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς».

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και πως η στεγαστική πολιτική για νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

«Έχουμε μπει πολύ γερά, δουλεύουμε κανονικά από την πρώτη μέρα» είπε.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, ο οποίος σέρβιρε τα τραπέζια σχεδόν κολυμπώντας, είπε ότι η παρέμβαση ήταν άμεση, ωστόσο η παράβαση δεν βεβαιώνεται εύκολα καθώς ο εργαζόμενος υποστήριξε την πρακτική της επιχείρησης, επειδή του έδινε μεγαλύτερο πουρμπυάρ.

Όμως, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, αυτό δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας.

«Δεν θα έχω καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η εντολή στην επιθεώρηση εργασίας είναι να είναι παντού και να ελέγχει τα πάντα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα έχουμε κι άλλες εκπλήξεις στο πρώτο μας νομοσχέδιο, θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά, θέλουμε πολιτική φιλική στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

«Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «η οικονομία θα πάει καλά, άρα θα έχουμε και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση, και εκτίμησε πως ο χώρος της κεντροαριστεράς θα βρει τον βηματισμό της.

Για τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας είπε πως ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, είναι μεγάλη η τιμή του που ασχολείται με αυτό το χαρτοφυλάκιο και νιώθει πολύ ευτυχής, αλλά και πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης. «Δεν υπάρχει μέρα που να μην πηγαίνω στο υπουργείο για να ενημερωθώ» είπε.

Τέλος, είπε ότι η ανεργία πρέπει να πέσει κάτω από το 10%, διαφορετικά δεν μπορούμε να ξεπαγώσουμε τις τριετίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση