HomeHL-PsilaΣούπα Godzilla: Εστιατόριo στην Ταϊβάν σερβίρει σούπα με πόδι… κροκοδείλου

Σούπα Godzilla: Εστιατόριo στην Ταϊβάν σερβίρει σούπα με πόδι… κροκοδείλου

Υπάρχουν κρατήσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ιδιαίτερο πιάτο δημιούργησε ένα εστιατόριο με νούντλς στη Νότια Ταϊβάν, εμπνευσμένο από την διάσημη σειρά ιαπωνικών ταινιών “Godzilla”. Το πιάτο ονομάζεται “Godzilla Ramen” και όπως φαίνεται στη χαρακτηριστική φωτογραφία σερβίρεται μαζί με ένα πόδι κροκοδείλου.

Η συγκεκριμένη σούπα σερβίρεται στο “Witch Cat Kwai”, ένα εστιατόριο στην πόλη Douliu στη Νότια Ταϊβάν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Chien, είπε στο “CNN Travel” ότι η σούπα αποτελείται από: αυγά ορτυκιού, χοιρινό, baby καλαμπόκι, αποξηραμένους βλαστούς μπαμπού, μανιτάρι black fungus και κύβους από πάστα ψαριού, με ένα μπροστινό πόδι κροκόδειλου.

Ο Chien προσθέτει ότι λόγω της δυσκολίας να προμηθευτεί τα πόδια κροκοδείλου, μόνο δύο μπολ “Godzilla Ramen” μπορούν να σερβιριστούν την ημέρα. Η τιμή της μερίδας είναι 44,40 ευρώ.

Μέρος του κόστους προέρχεται από τον όγκο της εργασίας που απαιτείται για τη δημιουργία του πιάτου. Αφού καθαριστεί το μπούτι του κροκόδειλου, τρίβεται με οινόπνευμα και ένα μείγμα μπαχαρικών (τζίντζερ, σκόρδο και φρέσκο ​​κρεμμύδι). Στη συνέχεια, πρέπει να σιγομαγειρευτεί στον ειδικό ζωμό που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, για δύο ώρες. Συνολικά, η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις ώρες.

«Πολλοί πελάτες λένε ότι το κρέας του κροκοδείλου έχει γεύση όπως αυτό του κοτόπουλου, αλλά είναι πιο ελαστικό και μαλακό», λέει ο Chien. Οι επισκέπτες που θέλουν να κάνουν το ταξίδι μέχρι το Witch Chat Kwai και να δοκιμάσουν οι ίδιοι το πιάτο, θα πρέπει να μπουν στη λίστα αναμονής. Αυτή τη στιγμή, λέει ο Chien, υπάρχουν κρατήσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στην Ταϊβάν είναι νόμιμο να εκτρέφονται και να τρώγονται κροκόδειλοι που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενα είδη.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση