HomeΕΛΛΑΔΑΣτέλιος Πέτσας: «Δεν αποκλείω την επανάκαμψη του Αλέξη Τσίπρα»

Στέλιος Πέτσας: «Δεν αποκλείω την επανάκαμψη του Αλέξη Τσίπρα»

«Τέλος εποχής για τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, όχι όμως για τον κ. Τσίπρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αχαρτογράφητα νερά και σε μια νέα εποχή έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Ανατολικής Αττικής  Στέλιος Πέτσας  εκφράζοντας – μεταξύ άλλων – την εκτίμηση ότι «η παραίτηση του Αλ. Τσίπρα σηματοδοτεί το οριστικό τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τον Σύριζα, δεδομένου ότι ο απερχόμενος πρόεδρος κρατούσε στα χέρια του τα ηνία του κόμματος από το μακρινό 2008».

«Τέλος εποχής για τον Σύριζα, αλλά όχι για τον Τσίπρα, ο οποίος είναι «εξπέρ» στον πολιτικό τακτικισμό», διευκρίνισε ωστόσο ο κ. Πέτσας μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τον οποίο στον Σύριζα «επικρατούν πανσπερμία πιθανών υποψηφίων και πολιτικός κατακερματισμός».

Τα φαινόμενα αυτά θα μπορούσαν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις, δεδομένου ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το προσεχές φθινόπωρο και οι ευρωεκλογές σε ένα χρόνο. «Πρόκειται για πολιτικά crash test», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το μέλλον δεν προδιαγράφεται ρόδινο για το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, γιατί δεν υπάρχει ένα διάδοχο πολιτικό πρόσωπο ευρείας αποδοχής ή, με τα λόγια του κυρίου Πέτσα, «δεν υπάρχει υποψήφιος να κρατήσει ενωμένο τον Σύριζα, για αυτό και δεν προβλέπεται ανάκαμψη». Ευχή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, όπως και κάθε δημοκρατικού πολίτη της Χώρας, είναι ο Σύριζα να «βρει το δρόμο του, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κεντρικός πολιτικός θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς και εκτενώς στις αλλαγές και στις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό του Σύριζα, διότι, όπως ο ίδιος τόνισε, δεν επιθυμεί  να αναμειγνύεται ενεργά στα εσωτερικά άλλου κόμματος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση