HomeΕΚΛΟΓΕΣΕυχές και προσδοκίες για τους συντοπίτες μας Υπουργούς και Βουλευτές

Ευχές και προσδοκίες για τους συντοπίτες μας Υπουργούς και Βουλευτές

Του Γιάννη Σέγκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τώρα που έπεσε η αυλαία των διπλών εθνικών εκλογών, ως Δήμαρχος Χερσονήσου αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη της κάλπης στην Κρήτη.  Και το κυριότερο θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί ο καθένας απ’ την πλευρά του, ανέδειξε τις προτεραιότητες του τόπου μας και των πολιτών του.

Οι κοινές αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις, έρχονται να δείξουν το αυξημένο ενδιαφέρον για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του νησιού μας.  Οι ευκαιρίες και δυνατότητες που σήμερα μας προσφέρονται, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.  Αρκεί βέβαια να τις αξιοποιήσουμε, με τρόπο σωστό και εύστοχο. Οι προσδοκίες και οι αναμονές που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες της Κρήτης, είναι εύλογες και αναμενόμενες.

Οι  βουλευτές μας, ανεξάρτητα από κομματικές αναφορές, δεν παύουν να είναι οι συνοδοιπόροι μιας εθνικής προσπάθειας, που στο επίκεντρο της βρίσκονται οι ανάγκες και απαιτήσεις της χώρας και της κοινωνίας. Με αυτή την αυτονόητη παραδοχή, θεωρώ ότι μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας και τις σχέσεις εμπιστοσύνης, που καιρό τώρα έχουμε συνδιαμορφώσει.

Πρωτίστως οφείλω προσωπικά να συγχαρώ, τους συντοπίτες μας που ανέλαβαν υπουργικά καθήκοντα. Πρόκειται για άξιους και ικανούς. Η άσβεστη αγάπη τους για την Κρήτη, η βαθιά γνώση των προβλημάτων του τόπου και των ανθρώπων του, είναι αναμφίβολα εγγύηση για τη συνδρομή και συμβολή τους στην επίτευξη κοινών στόχων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γνωρίζοντας καλά τον πρωτογενή τομέα, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση του, αλλά και να τον  συνδέσει με το αξιόλογο τουριστικό μας προϊόν. Ο Μάξιμος Σενετάκης από το καίριο πόστο της ανάπτυξης, θα δώσει ώθηση στο τρίπτυχο επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις, αλλά και θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου καταπολέμησης της ακρίβειας. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης σε μια ταραγμένη εποχή για την περιοχή μας, από τον ευαίσθητο χώρο της άμυνας, θα έχει τη δική του συμμετοχή στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Οι ευθύνες που επωμίζονται και οι τρείς, είναι αναμφισβήτητα σημαντικές. Η εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν αταλάντευτα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του. Και ταυτόχρονα να προσδώσουν στην Κρήτη την αξία που της αξίζει. Και όπως έλεγε ο σπουδαίος Νίκος Καζαντζάκης, «είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι Κρητικός».

Εύχομαι από καρδιάς να πετύχουν στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους, προς όφελος του τόπου μας και των συμπολιτών μας.  Να γνωρίζουν ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι τους, γιατί κοινή προσδοκία είναι να πάμε μπροστά.

*Δήμαρχος Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση