HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Αλέξης Καλοκαιρινός στις Δαφνές

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στις Δαφνές

Συζήτησε τα προβλήματα και τις προοπτικές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη μιας από τις πιο αγροτικές περιοχές της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, τις Δαφνές, συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Βασίλη Πετρογιάννη και κατοίκους που τον υποδέχτηκαν θερμά.

Όπως διαπίστωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, την περιοχή απασχολούν χρόνια προβλήματα που χρήζουν επίλυσης, καθώς δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων αλλά και επηρεάζουν άλλες όμορες Κοινότητες.
kalokairinos_dafnes_1
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δαφνών κ. Βασίλης Πετρογιάννης ενημέρωσε τον υποψήφιο Δήμαρχο για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων των Δαφνών όπως:

– Την καθαριότητα
– Την έλλειψη κάδων απορριμμάτων και οδοκαθαριστών
– Τη μη αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων Δημοτικών κτιρίων στο κέντρο του οικισμού (Παλιό ταχυδρομείο, αστυνομικό τμήμα, παλιές γερμανικές αποθήκες ) όπου θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της Κοινότητας σε στεγασμένο χώρο. Για όλα αυτά υπάρχει και μελέτη από το 2003.
– Τη μη πλήρωση της κενής θέσης γραμματέα της Κοινότητας

Από τα σοβαρότατα προβλήματα αναδεικνύεται το θέμα της άρδευσης των καλλιεργειών καθώς οι αγρότες χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό, ζητώντας να γίνει νέο αρδευτικό δίκτυο με χρήση νερού προερχόμενο από Τριτοβάθμια επεξεργασία, ενώ επεσήμαναν ότι ήταν λάθος η μεταφορά της αρμοδιότητας για την άρδευση από τη ΔΕΥΑΗ στο Δήμο.

Περιβαλλοντική επιβάρυνση από τον Βιολογικό

Παράλληλα, τόνισαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου ότι, ο βιολογικός καθαρισμός αφέθηκε χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα νa μην λειτουργεί σωστά επιβαρύνοντας περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή.

Το φράγμα Δαφνών που «καρκινοβατεί» καθυστερεί την ανάπτυξη
Από τα σημαντικότερα ζητήματα και η στασιμότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή του φράγματος Δαφνών.
O Αλέξης Καλοκαιρινός επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα και την άμεση προτεραιότητα κατασκευής του φράγματος που καρκινοβατεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια, καθώς εάν η κατασκευή του φράγματος δεν προχωρήσει τινάζεται στον αέρα το σχέδιο πόλης των δυτικών συνοικιών του Ηρακλείου και την ίδια στιγμή το Ηράκλειο παραμένει ανοχύρωτη πόλη σε ότι αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία του.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αξιοποίησης του εξαιρετικής ποιότητας πόσιμου νερού των Δαφνών που μπορεί να αποδώσει οφέλη στην Δήμο και στην Κοινότητα.
Έβαλε επίσης στη συζήτηση το ζήτημα των δρόμων του χωριού, και πρότεινε να αναζητηθεί από κοινού με τους κατοίκους μια συνολική ενιαία αξιοποίηση των ερειπωμένων κτηρίων από τις δύο πλευρές του σημερινού δημοτικού πάρκινγκ, που θα αποδώσει άλλη μια εστία δραστηριότητας στο πολύ ζωντανό χωριό των Δαφνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση