HomeCity GuideΠαρουσιάζεται το βιβλίο «Απ’ τα συντρίμμια της Ιωνίας στην αγκαλιά της νέας μάνας»

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Απ’ τα συντρίμμια της Ιωνίας στην αγκαλιά της νέας μάνας»

Τη Δευτέρα 10/07/2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδας των Γεν. Αρχείων του Κράτους: «Απ’ τα συντρίμμια της Ιωνίας στην αγκαλιά της νέας μάνας – Οι ξεριζωμένοι της Μικρασίας στα Χανιά», τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γεν. Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, και η συγγραφέας.

Συμμετέχει η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Ι. Μανιουδάκης», υπό τον Χοράρχη, Ι. Καστρινάκη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO και της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων.

Η έκδοση περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της πολυετούς έρευνας της συγγραφέως σε πλήθος πηγών, με στοιχεία, τα οποία, διασταυρούμενα, περιγράφουν αναλυτικά την κατάσταση στην πόλη, τόσο ως προς την άφιξη όσο και την εγκατάσταση των προσφύγων κατά τα πρώτα χρόνια μετά τον ερχομό τους.

Το βιβλίο, εκτός εμπορίου, είναι μια προσφορά στο αναγνωστικό κοινό και μια απόδοση τιμής στους ανθρώπους εκείνους της συμφοράς και δυστυχίας, με την καταγραφή των γεγονότων και των καταστάσεων που αντιμετώπισαν πριν την πολύχρονη σταδιακή ενσωμάτωσή τους στη Χανιώτικη κοινωνία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση