HomeΕΚΛΟΓΕΣΒγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης κατά Μπίστη για τις ευθύνες

Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης κατά Μπίστη για τις ευθύνες

Δείτε τις αναρτήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Μπίστης επιχείρησε με μια ανάρτησή του να κάνει «ενέσεις ηθικού» στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές 2023.

Το στέλεχος του κόμματος υποστήριξε ότι «αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό», κάνοντας λόγο για «πολύτιμο ποσοστό» και «πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να το κατονομάσει, αν και κεντρικός θιασώτης της σύμπραξης και της συνεργασίας, προσθέτοντας ότι «τη βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη:

«Αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά , θα τον έλεγα παλαβό. Αυτό το πολύτιμο ποσοστό, αυτοί οι πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι το εφαλτήριο για το αύριο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Ίσως σήμερα δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά έχει -και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον- μεγάλη σημασία ότι δεν μπόρεσαν να σπάσουν τη σπονδυλική στήλη της Αριστεράς μας, που ήταν ο δεύτερος στόχος της πολυπρόσωπης συντήρησης. Επίσης η προσπάθεια ενίσχυσης άλλων δυνάμεων σε βάρος της δικής μας Αριστεράς έδειξε τα όριά της. Με πενιχρό κέρδος 0,4% και 0,2% και με ένα σκληρό αποκλεισμό λίγο κάτω από το όριο του 3%, μπορούν ίσως να δουν τα αποτελέσματα του μονομέτωπου αγώνα που χρόνια τώρα διεξήγαγαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Τη βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς. Εμείς, κατά συνέπεια, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε λάθη, να ανακαλύψουμε την έμπρακτη αυτοκριτική, να ξεκόψουμε οριστικά με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα μας έβλαψαν. Κυρίως να αναζητήσουμε τους λόγους της υποχώρησης -σε όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας- των αξιών της αλληλεγγύης της συλλογικότητας και του ορθολογισμού, ενώ ενισχύονται ο ατομικισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, εν τέλει ο παραλογισμός. Όλα αυτά που ενισχύουν τη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Και αυτά πρέπει να γίνουν εν κινήσει, με ενότητα και σοβαρότητα που θα διασφαλίζουν την ίδια την αναγκαία σε βάθος συζήτηση και αναζήτηση».

Η απάντηση ήρθε από τον Παύλο Πολάκη που επιτέθηκε στον Νίκο Μπίστη γιατί ήταν υποστηρικτής της «προοδευτικής κυβέρνησης» με απλή αναλογική:

«Σωστά τα λες, γι’ αυτό ανέλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!!!» ήταν το σχόλιο του Παύλου Πολάκη κάτω από την ανάρτηση του Νίκου Μπίστη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση