HomeΕΛΛΑΔΑ«Η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο» είπε ο Γεραπετρίτης

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο» είπε ο Γεραπετρίτης

Στην παράδοση-παραλαβή του ΥΠΕΞ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικώμν στον Γιώργο Γεραπετρίτη, παρέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Βασίλης Κασκαρέλης.

«Έχετε κληθεί να αναλάβετε το Υπουργεό Εξωτερικών σε μια κρίσιμη περίοδο, είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κασκαρέλης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κασκαρέλη για την υποδοχή, είναι ένας από τους σοφότερους διπλωμάτες που διαθέτει η χώρα» είπε από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε ότι «θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του και στο μέλλον και ελπίζω πάντοτε να υπολογίζω και στις συμβουλές του και τις ιδέες του».

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Σημείωσε, ακόμα, ότι είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, «ένα υπουργείο θεσμό από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» και πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει.

«Το έργο μας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηριχθεί από το διπλωματικό σώμα, προσβλέπω στη συνεργασία αυτή. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στοχεύει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα. Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση