HomeΕΚΛΟΓΕΣΓιώργος Φλωρίδης: Από υπουργός του ΠΑΣΟΚ στον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης

Γιώργος Φλωρίδης: Από υπουργός του ΠΑΣΟΚ στον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης

Τον Γιώργο Φλωρίδη επέλεξε ο πρωθυπουργός για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια διαδρομή που προκάλεσε έκπληξη πριν τέσσερα χρόνια, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ακολούθησε ένα ακόμα πρόσωπο που ανήκε στο παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος θα βρεθεί την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου και θα καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Όπως φαίνεται ο έμπειρος νομικός είναι το πρόσωπο που θέλει ο κ. Μητσοτάκης για να προωθήσει τις αλλαγές στον τομέα της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο «μπλε φάκελος» που θα παραλάβει ο κ. Φλωρίδης θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με το πρώτο στοίχημα να είναι η ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις για Μητσοτάκη και τη νέα κεντροδεξιά

Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που εξεπλάγησαν με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, το όνομα του κ. Φλωρίδη είχε ακουστεί έντονα τις τελευταίες ημέρες για μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Φλωρίδης είχε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι «διαμόρφωσε μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη».

«Ο Μητσοτάκης πήρε τα καλύτερα στοιχεία και από το Κέντρο και από την Κεντροαριστερά και τα συνέθεσε σε μια πολιτική που έχει τα εξής: και το πατριωτικό και το προοδευτικό και το λαϊκό στοιχείο» είχε υποστηρίξει ο Γιώργος Φλωρίδης, συμπληρώνοντας πως με αυτό τον τρόπο «αφαίρεσε από την Αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας».

Το βιογραφικό του

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης γεννήθηκε 4 Ιουνίου 1956 στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στα φοιτητικά του χρόνια συνυπήρξε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γιώργος Φλωρίδης το 1993 εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς (Μάρτιος 1993-Οκτώβριος 1993). Το 1994 εξελέγη νομάρχης Κιλκίς και παραιτήθηκε το 1996 και εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στη συνέχεια 4 φορές βουλευτής κατά τα έτη 2000, 2004, 2007 και 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (30 Οκτωβρίου 1998 – 13 Απριλίου 2000), υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό (13 Απριλίου 2000 – 24 Οκτωβρίου 2001), υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (24 Οκτωβρίου 2001 – 7 Ιουλίου 2003) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7 Ιουλίου 2003 – 10 Μαρτίου 2004).

Το έτος 2010 αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε από την έδρα του. Τον Οκτώβριο του 2011, ίδρυσε το κόμμα «Κοινωνικός Σύνδεσμος» και στις 7 Ιανουαρίου 2015 συμπαρατάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση