HomeΕΚΛΟΓΕΣΓιώργος Αλεξάκης: Να γίνει το Ηράκλειο «προορισμός 4 εποχών»

Γιώργος Αλεξάκης: Να γίνει το Ηράκλειο «προορισμός 4 εποχών»

Μίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και το πως η πόλη του Ηρακλείου θα αποκομίσει περισσότερα οφέλη από τον Τουρισμό, συζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Ηράκλειο», υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης με εκπροσώπους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης στο Ηράκλειο.

Το στόχο του προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Ηράκλειο» για το μετασχηματισμό του Ηρακλείου σε πόλη-προορισμό «4 εποχών» παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης σε εκπροσώπους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

Μαζί με τους συνεργάτες του, Έλενα Τιμοθεάτου και Γιάννη Λαμπράκη, ο κ.Αλεξάκης περιέγραψε το όραμά του για το Ηράκλειο προς όφελος της ίδιας της πόλης αλλά και όσων δραστηριοποιούνται στο «επιχειρείν».

Παράλληλα ζήτησε τη συνεργασία των επιχειρήσεων διασκέδασης και εστίασης (δηλαδή καφενείων, καφετεριών, εστιατορίων, μπαρ, κ.ά.) σημειώνοντας ότι αποτελούν το «πρόσωπο» του Ηρακλείου στους επισκέπτες και τουρίστες, όντας «οικοδεσπότες» που επιδεικνύουν την κρητική φιλοξενία.

Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους έθεσαν καίρια θέματα που τους απασχολούν και ακολούθησε διάλογος γύρω από μείζονα ζητήματα όπως:

  • η Καθαριότητα στην πόλη ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και την τακτική πλύση δημόσιων χώρων, δρόμων, πλατειών και πεζόδρομων
  • ο περιορισμός του φαινομένου της επαιτείας στους κεντρικούς δρόμους
  • η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα
  • ο σωστός και πλήρης οδοφωτισμός της πόλης
  • θέματα κυκλοφορίας στο κέντρο, όπου παρά τις εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, παρατηρούνται μη τήρηση των ισχυουσών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, κυκλοφοριακός φόρτος και προβλήματα με την τροφοδοσία των καταστημάτων
  • η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων (μηχανοκίνητων και μη) στο κέντρο της πόλης
  • η εφαρμογή κοινών προδιαγραφών στις εξωτερικές όψεις των καταστημάτων
  • η δημιουργία Γραφείου Καθημερινότητας εντός του Δήμου Ηρακλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων

Ο Γιώργος Αλεξάκης ως υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και οι καταστηματάρχες συμφώνησαν σε τρία μεγάλα θέματα:

Την από κοινού προσπάθεια για την αποκατάσταση μιας «νέας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας» μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και των επιχειρήσεων διασκέδασης και εστίασης.

Τη μετουσίωση αυτής της «νέας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας» σε μια νέα Κανονιστική Πράξη μετά από διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς.

Και τέλος να συνεργαστούν όλοι μαζί σε ένα ευρύ σχέδιο δράσης για τον Τουρισμό στην πόλη ώστε το όραμα για «πόλη 4 εποχών», να πάρει «σάρκα και οστά» για το Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση