HomeHL1-WorldΡωσία: Πρώτη δήλωση Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner

Ρωσία: Πρώτη δήλωση Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner

Δείχνει να στηρίζει τη στρατιωτική ηγεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στήριξη στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας φάνηκε να παρέχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν με σχόλιά του που βιντεοσκοπήθηκαν πριν την ανταρσία της Wagner του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αλλά δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είναι σε διαρκή επαφή με τους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» θα εκπληρωθούν. Ο Πούτιν είπε μάλιστα ότι ξεκινά και τελειώνει τη μέρα του έχοντας διαρκώς στο μυαλό του ως προτεραιότητα την «επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Λοιπόν, φυσικά, δίνω πρωταρχική προσοχή. Η μέρα αρχίζει και τελειώνει με αυτό», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για συναντήσεις, και συναντήσεις, και τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις.

Η «πορεία της δικαιοσύνης» του Πριγκόζιν είχε, κατά δήλωσή του, ως στόχο την εκπαραθύρωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, εναντίον του οποίου καταφέρεται εδώ και αρκετό διάστημα. Νωρίτερα στρατιωτικοί αναλυτές διερωτόντουσαν κατά πόσον ο Σοϊγκού θα παραμείνει στο πόστο μετά τη συμφωνία με τη Wagner για τον τερματισμό της ανταρσίας.

O Πούτιν θα προεδρεύσει την ερχόμενη εβδομάδα τακτικής συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση