HomeΕΚΛΟΓΕΣΓ.Αλεξάκης για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Ένα «κόσμημα» που ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει ακόμη «δει»!

Γ.Αλεξάκης για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Ένα «κόσμημα» που ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει ακόμη «δει»!

Απαραίτητα έργα για την Ασφάλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αλεξάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΜΦΙΚ και τη συζήτησή του με τον Διευθυντή Ν.Πουλακάκη καθώς και τους διευθυντές των Εφορειών σημείωσε πως η συνεργασία του Μουσείου με το Δήμο Ηρακλείου έπρεπε να είχε ήδη θεσμοθετηθεί και να είναι πολυεπίπεδη και διαρκής.

Ένα πραγματικό «κόσμημα» για το Ηράκλειο και όλη την Κρήτη, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Ηράκλειο», υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να απολαύσει την έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, αλλά και να πληροφορηθεί τα «ενδότερα», σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συζήτηση με τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Νίκο Πουλακάκη, και τους επικεφαλής των Εφορειών : κ.κ. Πέτρο Λυμπεράκη, Χαράλαμπο Φασουλά, Έρη Ανταλουδάκη, Παναγιώτη Γεωργαντή και Αποστόλο Τριχά.

Εκ μέρους του ΜΦΙΚ ο Διευθυντής κ. Νίκος Πουλακάκης ενημέρωσε τον υποψήφιο Δήμαρχο για το καθεστώς λειτουργίας του Μουσείου, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, για τις επιστημονικές δραστηριότητες, την ερευνητική δουλειά, την Έκθεση και τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται στο κτίριο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Ο Γιώργος Αλεξάκης ανέφερε ότι θεωρεί «μοναδικό πλεονέκτημα για την πόλη μας το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης», αλλά και ότι αποτελεί ένα «must see» τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι είναι επιβεβλημένη η πολυεπίπεδη και διαρκής συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και άλλων φορέων με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Αλεξάκης πρότεινε στους επιστήμονες και ερευνητές να συνάψουν συνεργασίες για πολλά θέματα και μετά από συζήτηση κατέληξαν σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:
1) δημιουργία Περιβαλλοντικών Διαδρομών μέσα και έξω από την πόλη του Ηρακλείου, με πρώτα πεδία εφαρμογής τους 3 ποταμούς : Γιόφυρο, Συλαμιανό και Καρτερό, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν χώρους εκτόνωσης, αναψυχής αλλά και ζωντανά σχολεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,
2) η διαμόρφωση της χλωρίδας στα Ενετικά Τείχη,
3) η αύξηση των μαλακών (χωμάτινων) επιφανειών έναντι των σκληρών (σφραγισμένων και αδιαπέρατων από το νερό) επιφανειών, μέσα στην πόλη.
4) η ενίσχυση της αστικής βιο-ποικιλότητας (urban biodiversity),
5) η ενδυνάμωση της διάχυσης της επιστημονικής γνώσης στους πολίτες (Citizen Science)

«Η συμβολή των επιστημόνων και ειδικά των εφαρμοσμένων περιβαλλοντικών επιστημόνων πρέπει να διαπνέει τις δημοτικές πολιτικές για όφελος της πόλης» – σημείωσε ο κ.Αλεξάκης.

Απαραίτητα έργα για την Ασφάλεια

Οι επικεφαλής του Μουσείου ενημέρωσαν τον Γιώργο Αλεξάκη και για τα προβλήματα διάβρωσης στο βόρειο θαλάσσιο τμήμα του κτιρίου, για την ανάγκη δημιουργίας υπερυψωμένης διάβασης πεζών για λόγους οδικής ασφάλειας ακριβώς μπροστά από το κτίριο του Μουσείου, αλλά και τη μελλοντική μετεγκατάσταση των γραφείων στο campus του Πανεπιστημίου στις Βούτες.

Η επίσκεψη του κ. Αλεξάκη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης αναδεικνύει όχι μόνο την έμπρακτη υποστήριξή του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την πίστη του στο διάλογο με τους επιστήμονες αλλά και τις προοπτικές της συνεργασίας για την εφαρμογή των ερευνητικών αποτελεσμάτων στη δημοτική πολιτική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση