HomeHL-9Ποσοστά, έδρες και κόμματα στη Βουλή στις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Ποσοστά, έδρες και κόμματα στη Βουλή στις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Πού τοποθετούνται τα ποσοστά της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ των Pulse, MRB, Metron Analysis και Marc. Ποια είναι η δυναμική των κομμάτων που επιδιώκουν να πιάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Pulse παρουσίασε στο κεντρικό του δελτίο ο ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή το πρωί στις 7.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η οποία διεξήχθη στο διάστημα 20 με 22 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, ανέδειξε ένα βασικό στοιχείο:

Τη σταθεροποίηση των ποσοστών που συγκεντρώνουν τα κόμματα.

Παρ’ ότι το διάστημα των τελευταίων ημερών είναι κρίσιμο για το πού θα καταλήξουν οι αναποφάσιστοι, οι έρευνα έδειξε ότι παραμένει αμετάβλητο το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν έχουν καταληξει στην επιλογή τους (5,5%), όπως και τα ποσοστά των κομμάτων.

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, με διαφορά 19,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ιδιο σταθερά παραμένουν τα ποσοστά και των υπολοίπων κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να «τσιμπάει» μισή μονάδα, ανεβαίνοντας από το 6,5%, στο 7%.

Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία, και στο δεύτερο μέρος της έρευνας, διατηρεί το ποσοστό της στο 38,5%, αλλά και τη διαφορά των 19,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης παραμένει στο 19%.

 

Σταθερά παρουσιάζονται τα ποσοστά των κομμάτων και με την κατανομή των αναποφάσιστων. Το εύρος της ΝΔ ξεκινά από 37,8% και φτάνει στο 43,8%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από 17,8% και φτάνει στο 22,8%.

Βασικό σενάριο με 7κομματική Βουλή – Πώς κατανέμονται οι έδρες

Τα στοιχείο της έρευνας αναδεικνύουν ως βασικό σενάριο την 7κομματική Βουλή, ενώ στο β’ μέρος της δημοσκόπησης φαίνεται να «παγιώνεται» και ο αριθμός των εδρών που θα καταλάβει το κάθε κόμμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση