HomeHL-WorldΑστυνομική βία στις ΗΠΑ: Χτυπούσε το κεφάλι μαύρου κρατούμενου στο πάτωμα – Σοκαριστικό βίντεο

Αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Χτυπούσε το κεφάλι μαύρου κρατούμενου στο πάτωμα – Σοκαριστικό βίντεο

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ καταγράφηκε σε βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε άγριο ξυλοδαρμό μαύρου κρατούμενου προχώρησε αστυνομικός στις ΗΠΑ, με τη συνδρομή συναδέλφων του.

«Πρωταγωνιστής» στο νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στη χώρα ήταν ο Μάθιου Τζέιμς Ροντρίγκεζ, 48 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας.

Το βίντεο που έχει έρθει στη δημοσιότητα από κάμερες ασφάλειας είναι κυριολεκτικά σοκαριστικό. Ο 48χρονος αστυνομικός έχει μπροστά του τον κρατούμενο, τον οποίο ξαφνικά χτυπάει δυνατά στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια άλλοι δύο συνάδελφοί του τον βοηθούν να τον κρατήσει στο έδαφος.

Τότε, ο Ροντρίγκεζ πιάνει το κεφάλι του κρατούμενου και το χτυπάει στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο σοκ

Με βάση όσα ανέφερε η εισαγγελία της επαρχίας Μέικομπ το περιστατικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε στις 13 Ιουνίου μετά τη σύλληψη του θύματος της επίθεσης για κακουργηματικές πράξεις.

Δράστης και θύμα φαίνεται να είχαν ανταλλάξει λόγια, άγνωστο τι. Ο εισαγγελέας Πίτερ Λούσιντο ανακοίνωσε τη δίωξη του 48χρονου αστυνομικού, τονίζοντας ότι: «Καμία στολή και κανένα αξίωμα δεν μπορεί να προστατεύσει κάποιον από το να καταστεί υπόλογος για τις πράξεις του. Όταν παραβιάζεται η εμπιστοσύνη στα σώματα ασφαλείας είναι καθήκον μας ως εισαγγελείς να διαφυλάξουμε τις αρχές της ακεραιότητας και του δικαίου.

Η άσκηση δίωξης σε βάρος αστυνομικού αποτελεί μια υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι η εξουσία που δίνεται στους ένστολους πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και με βάση τα όρια του νόμου».

Ο 48χρονος αστυνομικός
capture-87
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση