HomeCity GuideΤην Τετάρτη εγκαινιάζεται το Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

Την Τετάρτη εγκαινιάζεται το Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου 2023» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, προσκαλεί το κοινό στα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Ωδείου Δήμου Χερσονήσου, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 18:30 στον χώρο του Ωδείου, στην οδό Γιαμπουδάκη 7, Λιμ. Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, θα ακολουθήσει η τελετή των εγκαινίων και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Δημοτική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου που θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

afisa-egkenia-dimotikou-odiou-dimou-chersonisou-face

Το Δημοτικό Ωδείο είναι ένας νέος χώρος μουσικής εκπαίδευσης στον Δήμο Χερσονήσου που συμπλήρωσε ήδη την πρώτη περίοδο λειτουργίας του και διαθέτει σύγχρονες, λειτουργικές εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισμένες με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και πλούσια συλλογή μουσικών οργάνων. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα μουσικών σπουδών για όλες τις ηλικίες, καλύπτοντας τη διδασκαλία ανωτέρων θεωρητικών, κλασικών και παραδοσιακών οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία δομή παιδείας και πολιτισμού, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Χερσονήσου από την Κ.Ε.Δ.Χ., με στόχο να αποτελέσει κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και ζωντανή εστία πολιτισμού.

Το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, επιδιώκοντας την προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης στον Δήμο Χερσονήσου και την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας. Η κατοχύρωση των σπουδαστών του με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών εγγυάται την προσφορά μουσικής παιδείας με υψηλά ποιοτικά κριτήρια.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εγκαινίων:

  • 18:30 Συναυλία από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Χερσονήσου
  • 19:15 Χαιρετισμοί – ομιλίες
  • 19:45 Τελετή εγκαινίων – Αγιασμός
  • 20:00 Ξενάγηση στους χώρους του Ωδείου
  • 20:15 Μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου