HomeHL-WorldΠρίγκιπας Γουίλιαμ: Θέλω τα παιδιά μου να μάθουν τι σημαίνει να είσαι άστεγος

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Θέλω τα παιδιά μου να μάθουν τι σημαίνει να είσαι άστεγος

Αυτό με δίδαξε η Νταϊάνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον ρόλο του ως πατέρας τριών παιδιών και την εξοικείωσή τους με τα κοινωνικά προβλήματα αναφέρθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, σε συνέντευξή του με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα.

Μιλώντας στους Sunday Times είπε ότι τα παιδιά του «σίγουρα θα εκτεθούν» στο τι σημαίνει να μην έχεις στέγη.

Όπως εξήγησε, είχε μιλήσει στα παιδιά του, τον Τζορτζ, την Σάρλοτ και τον Λούι, όταν τα πήγαινε στο σχολείο για τους ανθρώπους που έβλεπαν να κάθονται έξω από σούπερ μάρκετ.

Σκέφτεται, μάλιστα, την κατάλληλη στιγμή τα πάει σε ένα καταφύγιο αστέγων, όπως έκανε η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν ο ίδιος ήταν 11 ετών.

«Θα έλεγα στα παιδιά, “Γιατί είναι εκεί; Τι συμβαίνει;” Νομίζω είναι το σωστό να εκθέσουμε σε αυτό τα παιδιά στο σωστό στάδιο με τα σωστά λόγια, ώστε να έχουν μια κατανόηση. Νομίζω ότι όταν μπορέσω να το ισορροπήσω με το σχολείο τους, σίγουρα θα εκτεθούν σε αυτό. Κατά τη διαδρομή προς το σχολείο, μιλάμε για όσα βλέπουμε», είπε.

Τα παιδιά θα μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι κάποιοι από εμάς είναι πολύ τυχεροί, κάποιοι χρειάζονται μια μικρή βοήθεια, κάποιοι πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο όπου μπορούμε για να βοηθήσουμε άλλους να βελτιώσουν τη ζωή τους», εξήγησε.

Η μητέρα μου, λέει ακόμη για την Νταϊάνα, «θα απογοητευόταν που δεν έχουμε προχωρήσει ακόμα όσον αφορά την αντιμετώπιση της αστεγίας, σε σχέση με την εποχή της».

Ο Γουίλιαμ πρόκειται αυτό τον μήνα να ξεκινήσει ένα νέο πενταετές πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αστεγίας. Ως τώρα, σημειώνει το BBC, ο πρίγκιπaς ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τα ζητήματα ψυχικής υγείας.

Μέρος του έργου του Γουίλιαμ θα αφορά την πρόληψη των ζητημάτων με τους άστεγους νέους. Στη Βρετανία, στις ηλικίες 16-24 ετών, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 120.000.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση