HomeHL-9Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω αλαζονεία και αυταρέσκεια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω αλαζονεία και αυταρέσκεια

Θα χρειαστούμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου ένα ακόμα ισχυρότερο ποσοστό από αυτό το οποίο είχαμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ. Εμεις συντρίψαμε τους διακινητές μεταναστών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν. Θα ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης από το Γύθειο.

Ο επικεφαλής της ΝΔ αναφέρθηκε στο ναυάγιο της Πύλου: Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα -το τονίζω αυτό- που στοίχισε, δυστυχώς, τη ζωή σε εκατοντάδες κατατρεγμένους ανθρώπους οι οποίοι αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο. Αλλά όσο συγκλονισμένοι είμαστε, φίλες και φίλοι, τόσο εξοργισμένοι πρέπει να είμαστε για τους άθλιους διακινητές.

Γι’ αυτά τα καθάρματα -επιτρέψτε μου αυτή τη σκληρή γλώσσα- που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες αδυναμίες και φορτώνουν κατατρεγμένους ανθρώπους σε σαπιοκάραβα, με μεγάλο κίνδυνο να βουλιάξουν στη μέση της Μεσογείου.

Αλλά όσο οργισμένοι είμαστε με αυτούς τους διακινητές, που είναι τελικά και οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, πιστεύω άλλο τόσο απογοητευμένοι είμαστε με αυτούς οι οποίοι πάνω σε αυτή την τραγωδία βρήκαν και πάλι ευκαιρία, αντί να στρέψουν την προσοχή τους στους διακινητές, να καταγγείλουν -ουσιαστικά- την ίδια τους τη χώρα και το Λιμενικό, το οποίο έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

 Οπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης «εμείς ακολουθήσαμε μια διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό. Μια πολιτική δίκαιη, αυστηρή, επιτήρησης και φύλαξης των συνόρων. Μια πολιτική η οποία είχε αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 90% οι παράνομες είσοδοι στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο δεν προστατεύσαμε μόνο τα σύνορά μας.
Δεν απαλλάξαμε μόνο τα νησιά μας από δομές με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Τελικά με αυτόν τον τρόπο σώσαμε ζωές. Διότι όσο λιγότεροι άνθρωποι βρίσκονται στην θάλασσα, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να συμβεί ένα τραγικό ναυάγιο σαν και αυτό το οποίο συνέβη πριν από κάποιες μέρες. Εμείς ουσιαστικά συντρίψαμε τους διακινητές».

Η κάλπη

Ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους: Θέλω και πάλι να σας ζητήσω να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Η κάλπη είναι κρίσιμη. Και, όπως ξέρετε, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μπουν περισσότερα κόμματα στην Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει.

Μπαίνει πιο ψηλά και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου ένα ακόμα ισχυρότερο ποσοστό από αυτό το οποίο είχαμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Για να εξασφαλίσουμε τι; Μια σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχω δεσμευτεί.

«Θέλω να γνωρίζετε, φίλες και φίλοι, γίνεται και πολλή κουβέντα από τους αντιπάλους μας τώρα, επειδή καταλαβαίνουν ότι έχουν υποστεί ένα εκλογικό «πατατράκ», έχουν καινούργιο αφήγημα. Λένε «να μην είναι παντοδύναμη η Νέα Δημοκρατία».

Παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Αυτός στέλνει τους βουλευτές στο κοινοβούλιο, αυτός καθορίζει τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι το ισχυρό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί για εμένα βαριά ευθύνη. Δεν θα επιτρέψω καμία εκδήλωση αλαζονείας και αυταρέσκειας.

Στις 25 ψηφίζουμε, 26 σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε. Και όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό το οποίο θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη να ανταποκριθούμε στις δικές σας προσδοκίες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση