HomeHL-9Δίκη Γιώργου Ξυδάκη: Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Δίκη Γιώργου Ξυδάκη: Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Ένταση και κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι της υπόθεσης του τροχαίου με θύμα τον 37χρονου Γιώργου Ξυδάκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο έκατσαν τέσσερις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και άνηκαν στην ίδια παρέα με τον άτυχο Γιώργο Ξυδάκη. Οι δύο εξ αυτών, που είναι αδέλφια κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούνταν για εγκατάλειψη.

Για τα δύο αδέλφια το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ για τους άλλους δύο ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά την διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ στο άκουσμα της απόφασης ένας εκ των κατηγορουμένων υπέστη νευρικό κλονισμό και άρχισε να φωνάζει και να οδύρεται μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Το θανατηφόρο

Όλα συνέβησαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου του 2018 όταν ο 37χρονος Γιώργος Ξυδάκης την ώρα που οδηγούσε την μοτοσικλέτα του και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του δικύκλου με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να πέσει στο οδόστρωμα, στην Εθνική Οδό προς τον Άγιο Νικόλαο στο ύψος του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης».

Κατά την πτώση του ο 37χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες αφού τον διασωλήνωσαν τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου λίγες ώρες μετά κατέληξε, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.

Σύμφωνα με την οικογένεια, υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο εκπαιδευτή οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, μετά το τροχαίο, να εγκατέλειψαν αβοήθητο τον 37χρονο Γιώργο Ξυδάκη στην άκρη της ασφάλτου, προκειμένου να μην μπλέξουν.

Παράλληλα από την πλευρά τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στο θανατηφόρο τροχαίο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση