HomeΚΡΗΤΗΤιμητική εκδήλωση στον Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη

Τιμητική εκδήλωση στον Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Στο Δασάκι Πύργου Μονοφατσίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Κυριακή 18/06/2023 στο Δασάκι Πύργου Μονοφατσίου, τιμητική εκδήλωση στον Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη για το έργο που άφησε στην κρητική μουσική.

Ο μεγάλος μουσικός θα τιμηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Δασάκι Πύργου Μονοφατσίου και ώρα 20:00.

Ο Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Μονοφατσίου στις 18 Απριλίου 1930, στην θητεία του ως στρατιώτης είχε την τύχη να υπηρετήσει μαζί με τον μεγάλο Έλληνα μουσικό, τον Στέλιο Καζαντζίδη, εκεί, ο αείμνηστος Καζαντζίδης διέκρινε το ταλέντο που είχε στην μουσική και τον παρότρυνε μόλις απολυθεί να ασχοληθεί με την μουσική, δεν έχασε χρόνο και αμέσως αγόρασε μια κιθάρα, κάπως έτσι ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα.

afisa-timitiki-ekdilosi-konstantinou-katsoulieri

Η συνέχεια γνωστή, ο Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της τότε κρητικής μουσικής όπως ο Μουντάκης, ο Σκορδαλός, ο Ξυλούρης, ο Κλάδος κ.α. αλλά και της σημερινής, Σκουλάς, Καλλέργης, Σωπασής κ.α. Την δεκαετία του 90 ‘κρέμασε’ το Λαούτο ανοίγοντας τον δρόμο για τον συνεχιστή του και γιο του Γιώργο Κατσουλιέρη. Στις 8 Φεβρουαρίου 2009 ο Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης φεύγει από αυτή την ζωή αφήνοντας πίσω μια μεγάλη μουσική παρακαταθήκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση