HomeHL-GreeceΤραγωδία στην Πύλο: «Τους έδωσα το τηλέφωνο να πάρουν τους συγγενείς τους», δήλωσε γιατρός με δάκρυα στα μάτια

Τραγωδία στην Πύλο: «Τους έδωσα το τηλέφωνο να πάρουν τους συγγενείς τους», δήλωσε γιατρός με δάκρυα στα μάτια

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει η τραγωδία με το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, με τον τραγικό απολογισμό των 79 νεκρών -μέχρι στιγμής- ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων.

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών που έχει ενεργοποιηθεί από χθες Τετάρτη (14/6) θα πάρει δείγματα DNA από τις σορούς, ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους. Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν αυτή την στιγμή 6 παραπλέοντα πλοία, 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος κι 1 ελικόπτερο.

Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις σχετικά με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων είναι δυσοίωνες, καθώς μαρτυρίες επιζώντων αναφέρουν πως στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν πάνω από 100 παιδιά.

Αυτό ανέφερε και ένας γιατρός στην Καλαμάτα, ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση περιέγραψε τη στιγμή που ένας πρόσφυγας του ζήτησε να τηλεφωνήσει στους δικούς του, στην Αίγυπτο.

Ο διάλογος του γιατρού με δημοσιογράφο

Γιατρός: Εγώ να σας πω η στιγμή που συγκινήθηκα πάρα πολύ ήταν όταν έδωσα το τηλέφωνο μου να πάρουν να επικοινωνήσουν, να μιλήσουν με την οικογένεια τους στην Αίγυπτο. Αυτό με συγκίνησε.

Δημοσιογράφος: Είδαν γυναίκες με παιδάκια;

Γιατρός: Ρώτησα ένα ασθενή και μίλησε για ένα μεγάλο αριθμό παιδιών.

Δημοσιογράφος: Πόσα;

Γιατρός: Ρώτησα «είναι 100;» και μου είπε «κάπου εκεί».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση