HomeHL-CultureΠέθανε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Cormac McCarthy

Πέθανε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Cormac McCarthy

Σε ηλικία 89 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών από φυσικά αίτιμα ο βραβευμένος με Πούλιντζερ συγγραφέας του «No Country for Old Men», Cormac McCarthy.

Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στην αμερικανική ιστορία.

Ο McCarthy απεβίωσε την Τρίτη στο σπίτι του, όπως επιβεβαίωσε ο εκδότης του. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Cormac McCarthy πέθανε σήμερα από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Santa Fe του Νέου Μεξικού. Ήταν ογδόντα εννέα ετών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο γιος του, John MacCarthy”.


Tα περισσότερα μυθιστορήματά του έχουν γίνει εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες, και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το «Ματωμένος μεσημβρινός», (Blood Meridian – 1985), το οποίο κέρδισε μια θέση στη λίστα του περιοδικού «Time» με τα «100 καλύτερα βιβλία στην αγγλική γλώσσα από το 1923 ως τις μέρες μας», και το μυθιστόρημα «Ο δρόμος» (The Road – 2006), το οποίο κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ (Μυθοπλασίας) και το «James Tait Black Memorial Prize for Fiction».

Άλλα βιβλία του McCarthy που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς είναι το «Όλα τα όμορφα άλογα» (All the Pretty Horses) και το «Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους» (No Country for Old Men), που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία.

Aftodioikisi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση