HomeHL1-WorldΚολομβία: Οι πρώτες φωτογραφίες από το νοσοκομείο των παιδιών που σώθηκαν στη ζούγκλα – Οι συγκινητικές ζωγραφιές τους

Κολομβία: Οι πρώτες φωτογραφίες από το νοσοκομείο των παιδιών που σώθηκαν στη ζούγκλα – Οι συγκινητικές ζωγραφιές τους

Η νέα μαρτυρία του παππού τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πρώτες φωτογραφίες των τεσσάρων παιδιών που σώθηκαν σαν από θαύμα αφού επέζησαν για 40 ημέρες σε ζούγκλα της Κολομβίας φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Η 13χρονη Λέσλι, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική για την επιβίωση των παιδιών, η 9χρονη Σολέινι, ο 4χρονος Τιεν Νοριέλ και η ενός έτους Κριστίν, νοσηλεύονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.

kolombia-paidia

Στο ίδιο δημοσίευμα έρχονται στη δημοσιότητα και οι πρώτες ζωγραφιές που έφτιαξαν τα δύο μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Γουίλσον, ο βελγικός ποιμενικός σκύλος που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού τους και έκτοτε αγνοείται.

Ο συγκεκριμένος σκύλος συνέβαλε αποφασιστικά στον εντοπισμό των τεσσάρων παιδιών τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί την 1η Μαΐου όταν συνετρίβη το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η μητέρα τους, ο πιλότος και ο επικεφαλής μιας αυτόχθονας φυλής.

Τα παιδιά έδωσαν τις ζωγραφιές στον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, Έλντερ Γκιράλντο, όταν αυτός τα επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, ζητώντας του να τις δώσει στον χειριστή του Γουίλσον.

Στην ζωγραφιά της Λέλσι ο έξι ετών Γουίλσον απεικονίζεται δίπλα σε έναν ποταμό γεμάτα ψάρια, ένα δέντρο, ορισμένα κίτρινα λουλούδια και έναν λαμπερό ήλιο. Η Σολέινι ζωγράφισε τον Γουίλσον κοντά σε ένα δέντρο, ένα λουλούδι, τον ήλιο να λάμπει και μια σημαία της Κολομβίας με το μήνυμα «πάντα ευλογημένος».
kolombia-paidia3

Ο Γουίλσον φέρεται να έμεινε στο πλευρό των παιδιών για αρκετές ημέρες πριν την οριστική διάσωσή τους. «Μας έδινε στοιχεία, μας κοίταζε και ήταν σαν να ήθελε να μας πει κάτι. Έμπαινε και έβγαινε στη ζούγκλα» περιέγραψε χειριστής άλλου σκύλου που συμμετείχε στην επιχείρηση «Εσπεράντσα» (μτφ. η λέξη ελπίδα στα ισπανικά).

Η μαρτυρία του παππού των παιδιών

Εντωμεταξύ ο παππούς των παιδιών σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας έδωσε μια διαφορετική εκδοχή από αυτή του πατέρα τους υποστηρίζοντας ότι η μητέρα των τεσσάρων ανήλικων μπορεί να άφησε τη ζωή της λίγο μετά την συντριβή του αεροπλάνου και όχι τέσσερις ημέρες αργότερα.

«Όταν η Λέσλι συνειδητοποίησε ότι η μητέρα της ήταν ήδη νεκρή, είδε τα μικρά πόδια της αδερφής της ανάμεσα στις τρεις σορούς. Τα τράβηξε και αμέσως μετά είδε ότι τα άλλα αδέρφια της ήταν τραυματισμένα ενώ στη συνέχεια άνοιξε την τσάντα της μητέρα της, πήρε ορισμένα ρούχα, τα έσκισε και έφτιαξε επιδέσμους από αυτά» είπε ο παππούς των παιδιών και συμπλήρωσε:

«Η ανηψιά μου (σ.σ. η μητέρα των παιδιών) είχε μαζί της περίπου 4 κιλά αλεύρι και τα παιδιά έμειναν κοντά στο αεροπλάνο για τέσσερις ημέρες περιμένοντας αν θα έρθει κάποιος να τα πάρει. Μετά τις τέσσερις ημέρες, όμως, έφυγαν αλλά η Λέσλι δεν ήξερε προς τα πού να πάει. Μετά από λίγο άρχισαν να αφήνουν σημάδια για την περίπτωση που κάποιος τα αναζητούσε».

Κατά τον ίδιο «όταν τα παιδιά ακουγαν ελικόπτερα, κρύβονταν κάτω από μεγάλα δέντρα γιατί φοβόντουσαν. Και όταν έβλεπαν στρατιώτες να τους αναζητούν η Λέσλι τους εντόπιζε από 10 μέτρα μακριά και τότε τα παιδιά κρυβόντουσαν και έκλειναν το στόμα της μικρότερης για να μην βάλει τα κλάμματα».

Όπως εξήγησε, τέλος, δεν απαντούσαν στα καλέσματα των ανθρώπων που τους αναζητούσαν γιατι φοβόντουσαν ότι αν τους εντόπιζαν οι ιθαγενείς θα τους έδιναν παιχνίδια για να παραμείνουν κρυμμένα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση