HomeHL-9Σε φυτώριο ταλέντων εξελίσσεται το tech Hub της Vodafone στην Κρήτη

Σε φυτώριο ταλέντων εξελίσσεται το tech Hub της Vodafone στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο νούμερο ένα πρόβλημα για τις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, αλλά και για την ίδια την προσπάθεια των χωρών να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, εξελίσσεται η έλλειψη ταλέντων με εξειδικευμένες γνώσεις στην τεχνολογία. Στην Ελλάδα η ταχύτητα με την οποία θα καλύψει η χώρα μας το υφιστάμενο «κενό» σε ειδικούς Πληροφορικής εκτιμάται ότι θα αποτελέσει καταλύτη για την επιτυχία της τεράστιας πρόκλησης των ψηφιακών έργων, που «τρέχει» η χώρα.

Με δεδομένο ότι ετησίως «παράγουμε» 8.000-8.500 νέους επιστήμονες στους κλάδους ΤΠΕ, ενώ χρειαζόμαστε περί τους 15.000-16.000 και λαμβάνοντας υπόψη ότι στα συγκεκριμένα αντικείμενα σπουδών εισάγονται κάθε χρόνο 8.000-9.000 νέοι και αποφοιτούν οι μισοί, η παραγωγή ταλέντου είναι ίσως το πιο ζέον θέμα που αντιμετωπίζουν η επιχειρηματικότητα και το ίδιο το κράτος.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση οι εταιρείες απαντούν με ουσιαστικές επενδύσεις στο εγχώριο ταλέντο και τα επαγγέλματα της επόμενης ψηφιακής ημέρας. Κάποιες μάλιστα δεν αρκούνται στη στήριξη των ταλαντούχων νέων που ζουν στις μεγάλες πόλεις, αλλά επεκτείνουν τις επενδύσεις τους σε δυναμικούς θύλακες ταλέντων της περιφέρειας. Δεν περιμένουν δηλαδή να έρθει να τους βρει το ταλέντο, αλλά πηγαίνουν οι ίδιες στις τοπικές κοινωνίες, που σφύζουν από νέους με κλίσεις και δεξιότητες στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Σε αυτές ανήκει η Vodafone Ελλάδας, η οποία συστηματικά επενδύει στα ταλέντα της περιφέρειας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Tech Hub που έχει δημιουργήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο στο Ηράκλειο Κρήτης, μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές της χώρας στην καινοτομία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κρήτη βρίσκεται στο «Top 5» των περιοχών που επιλέγουν οι Έλληνες founders για να ιδρύσουν μια νεοφυή εταιρεία.

Στόχος της Vodafone, ο οποίος έναν χρόνο μετά δείχνει να εκπληρώνεται, είναι να συγκεντρώσει το καλύτερο ταλέντο του νησιού γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και να δώσει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε κορυφαία ψηφιακά έργα του ομίλου.

vodafone«Με το Vodafone Tech Hub, η Vodafone επιβεβαιώνει έμπρακτα τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες για όλους, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας», σχολίασε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, Ηρώ Μέλλιου, κατά την επίσκεψή της Vodafone Tech Hub στο Ηράκλειο.

Συνομιλώντας με νέους ανθρώπους, που έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται στο Vodafone Tech Hub στο Ηράκλειο, η κυρία Μέλλιου τόνισε ότι «οι ταλαντούχοι νέοι αγκάλιασαν ήδη την πρωτοβουλία της Vodafone να φέρει το αύριο της τεχνολογίας στην Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, με πάθος για τις νέες τεχνολογίες, να εργαστούν υβριδικά από το Ηράκλειο».

Εξηγώντας τη στρατηγική της Vodafone για την ενίσχυση του αποτυπώματος της στο νησί, μέσα από στοχευμένες επενδύσεις σε υποδομές, ψηφιακές υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό, η κυρία Μέλλιου επισήμανε ότι η εταιρεία έχει αναδείξει σε στρατηγικό στόχο τη στήριξη των νέων της Κρήτης στην προσπάθειά τους να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων.

Ήδη, το ψηφιακό ταλέντο της Ελλάδας που βρήκε «στέγη» στην Κρήτη δουλεύει σε ψηφιακά έργα τα οποία συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, μέσα από την τεχνολογία. Με εφαλτήριο το Ηράκλειο, οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται και αναπτύσσονται ως μέλη μιας παγκόσμιας ομάδας, που δεν σταματά ποτέ να καινοτομεί, να εξελίσσεται, να μαθαίνει και να μοιράζεται ένα κοινό πάθος για την καινοτομία και τον πειραματισμό.

Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό και να προσελκύει με συνέπεια ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται γύρω από την τεχνολογία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ποσοστό των νέων εργαζομένων στις ΤΠΕ έχει υπερδεκαπλασιαστεί κατά την τελευταία πενταετία, αναδεικνύοντας τη Vodafone ως εργοδότη προτίμησης για το αναδυόμενο νέο, ψηφιακό ταλέντο της χώρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση