HomeΕΛΛΑΔΑΑγαπημένοι Προορισμοί για τις καλοκαιρινές διακοπές

Αγαπημένοι Προορισμοί για τις καλοκαιρινές διακοπές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε και να προγραμματίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Βγαίνοντας από την καραντίνα της Πανδημίας του Κορονοϊού η ανάγκη για πνευματική ηρεμία και ξεκούραση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Η χώρα προσφέρει αμέτρητες επιλογές τόσο στο ηπειρωτικό έδαφος όσο και στα νησιά της. Από τις κοσμοπολίτικες παραλίες και τα ξενοδοχεία Μύκονος μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ελληνικά νησιά είναι δεδομένο ότι μπροστά μας έχουμε ένα καλοκαίρι όπου ο τουρισμός αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας. Συνδυάζοντας όμως τις διακοπές με τις νησιωτικές αποδράσεις ας ρίξουμε μία ματιά στις top επιλογές για τη σεζόν που μας έρχεται.

Μύκονος

Για πολλούς ο δημοφιλέστερος και πιο κοσμοπολίτικος προορισμός για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Το νησί των ανέμων φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών από κάθε μεριά του πλανήτη. Μοναδικές παραλίες, ατελείωτα πάρτι και γραφικά σοκάκια στο κέντρο της χώρας συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για τις καλοκαιρινές και όχι μόνο αποδράσεις σας. Αν συνδυάσετε τώρα τις γαστρονομικές επιλογές, τα πολυτελή καταλύματα και την φυσική ομορφιά του νησιού θα αισθανθείτε πως η Μύκονος διαμονή σας περνάει σε άλλο επίπεδο.

Παραλίες όπως αυτές στον Ορνό, την Ψαρού, το Paradise και το Super Paradise αποτελούν must προορισμούς για επισκέπτες κάθε ηλικίας. Κοσμοπολίτικες παραλίες με χρυσαφένια άμμο και δυνατή μουσική ικανές να ξεσηκώσουν τα πλήθη. Για αυτούς που θέλουν κάτι πιο ήρεμο και χαλαρωτικό για τις διακοπές τους οι παραλίες της Ελιάς, της Μεγάλης άμμου και του Άγιου Ιωάννη μπορούν να αποτελέσουν ιδανικές επιλογές. Οι βόλτες στα γραφικά σοκάκια της Μυκόνου θα σας μείνουν αξέχαστες. Vip προσωπικότητες κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νησί και δίνουν έναν άλλο τόνο στη διαμονή σας. Η Μικρή Βενετία αποτελεί κορυφαίο προορισμό στις διακοπές σας. Ένα γεύμα ή ένα ποτό στα τραπεζάκια πάνω στο κύμα θα σας αποζημιώσουν για τη συγκεκριμένη επιλογή σας.

Η Μύκονος φημίζεται για τη διασκέδαση και τα ξέφρενα πάρτι που διοργανώνονται σε Clubs και Beach Bars όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η δυνατή μουσική και το άφθονο αλκοόλ αποτελούν δέλεαρ για τους νεαρούς κυρίως επισκέπτες του νησιού. Μοναδικά αξιοθέατα όπως οι Ανεμόμυλοι, ο Φάρος του Αρμενιστή, τα μουσεία και οι Εκκλησίες της Παραπορτιανής και της Παναγίας Τουρλιανής είναι μέρη που δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς. Τέλος μία μονοήμερη εκδρομή στην κοντινή Δήλο πρέπει να μπει στο πρόγραμμα των διακοπών σας. Ο αρχαιολογικός χώρος θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν και θα σας αφήσει όμορφες αναμνήσεις.

Σαντορίνη

Δικαίως η Σαντορίνη συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Πρόκειται για ένα νησί με έντονες αντιθέσεις και μία άγρια ομορφιά που δύσκολα συναντάς στις Κυκλάδες. Τα μαύρα ηφαιστειακά πετρώματα, το άγριο γεωγραφικό ανάγλυφο της Καλντέρας και το πολυδιαφημισμένο ηλιοβασίλεμα στην Οία αποτελούν εγγύηση για ευχάριστες και χαλαρωτικές διακοπές.

Οι υποδομές στο νησί έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με τη Σαντορίνη να είναι σε θέση να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες. Πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και μικρότερες μονάδες προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες του νησιού. Μία βόλτα από τα Φυρά μέχρι και το Ημεροβίγλι θα σας αποκαλύψει την άγρια ομορφιά του νησιού. Περπατήστε στο χείλος του γκρεμού στην Καλντέρα και αφήστε την αδρεναλίνη σας να πιάσει κόκκινο. Τέλος αφήστε για το απόγευμα μία επίσκεψη στην Οία και απολαύστε το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στις Κυκλάδες.

Οι παραλίες στη Σαντορίνη ξεχωρίζουν για το σκούρο ηφαιστειακό τους πέτρωμα. Ωστόσο υπάρχουν αντιθέσεις που προκαλούν εντύπωση. Η Κόκκινη παραλία, η Άσπρη Παραλία και οι πασίγνωστες παραλίες στην Περίσσα και τον Περίβολο αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα όλων όσων πρόκειται να συναντήσετε στο νησί. Οργανωμένες παραλίες με beach bars και εστιατόρια που προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ένας επισκέπτης. Για τους καλοφαγάδες, η Σαντορίνη αποτελεί μοναδική επιλογή. Θα συναντήσετε ποικιλία από τοπικά εδέσματα και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών ικανή να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Η Σαντορίνη βρίσκεται δικαιολογημένα στις κορυφαίες αναζητήσεις των τουριστών ανά τον κόσμο. Ιδανική για ρομαντικούς και όλους όσους αναζητούν τη χαλάρωση στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση