HomeHL-TOPΣτην Δυτική Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κάλεσμα για να γίνει ξανά «μπλε» το νησί

Στην Δυτική Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κάλεσμα για να γίνει ξανά «μπλε» το νησί

Ολοκληρώνεται η διήμερη περιοδεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Δυτική Κρήτη θα βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στο νησί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το πρωί θα βρεθεί στην πλατεία δημαρχείου στο Πέραμα Ρεθύμνου προκειμένου να μιλήσει με τους πολίτες ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τον Αποκόρωνα όπου θα κάνει στάση στην πλατεία Βρυσών.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τον Πλατανιά και στη συνέχεια το Καστέλι Κισσάμου όπου θα μιλήσει με πολίτες στην πλατεία Τζανακάκη.

Τέλος, η διήμερο περιοδεία του προέδρου της ΝΔ θα ολοκληρωθεί από τη Θέρισο.

Κάλεσμα να ξαναγίνει «μπλε» η Κρήτη

«Η αγάπη σας, η εμπιστοσύνη σας, αυτό που έγινε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο που βάφτηκε “μπλε” έχει μία ξεχωριστή σημασία. Η δική σας παρουσία και το αποτέλεσμα των εκλογών μίλησε στην καρδιά μου και γι’ αυτό θα σας είμαι πάντα ευγνώμων», τόνισε από το Ηράκλειο χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έδωσε το έναυσμα της νίκης καλώντας όλους τους Κρητικούς να «πάμε να πανηγυρίσουμε μαζί στις 25 Ιουνίου ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, με γαλάζια την Κρήτη και την Ελλάδα γαλάζια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στην πλατεία του Αγίου Τίτου λίγο μετά τις 8 το βράδυ και αφού χαιρέτησε το πλήθος κόσμου που τον υποδέχθηκε μίλησε για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 21ης Μαΐου λέγοντας πως εκείνη την ημέρα «πετύχαμε μία μεγάλη νίκη. Η νίκη όμως αυτή είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Τότε θα έχει τελειώσει η δουλειά μας».

Ως προς την Κρήτη ανέφερε πως «δεν είναι τυχαίο ότι στην Κρήτη και το Ηράκλειο βλέπουμε τους καρπούς από την ανάπτυξη που έρχεται. Οι καλύτερες ημέρες για την Κρήτη μας είναι μπροστά μας.  Η Κρήτη θα αποκτήσει τα έργα που της αξίζουν» κάνοντας αναφορά στον ΒΟΑΚ, τα μεγάλα αρδευτικά έργα, την πράσινη ενέργεια αλλά και το αεροδρόμιο Καστελίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ανέφερε πως κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί ποτέ τέτοια πτώση τονίζοντας πως ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε.

«Σε αυτές τις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν φωτεινή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που την βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη.

Νίκησαν αυτοί που μίλησαν με τη γλώσσα της αλήθειας και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα για το αύριο της χώρας και ηττήθηκαν αυτοί που έλεγαν παραμύθια που τα μάθαμε και τα απορρίψαμε. Ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπέστη τέτοια πτώση και ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε.

Τους φταίνε τα συστημικά μέσα που διαστρέβλωσαν τις απόψεις, όλα τους φταίνε εκτός από τους ίδιους. Ο ίδιος τους εαυτός ήταν το πρόβλημα. Δεν άλλαξαν, δεν έμαθαν τίποτε. Εμείς τους αφήνουμε στο παρελθόν που ανήκουν και χαιρόμαστε που σ’ αυτές τις εκλογές όλες οι περιοχές της χώρας, με μία μικρή εξήγηση, ψήφισαν ΝΔ. Όλη η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Η επόμενη Βουλή και ο Νίκος Ανδρολάκης

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κανένα εφησυχασμό. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Γι’ αυτό και πρέπει να ξεπεράσουμε το ποσοστό που είχαμε στις επόμενες εκλογές για να κερδίσουμε την αυτοδυναμία.

Σήμερα στη χώρα δεν υπάρχει άλλη πρόταση εξουσίας παρά μόνο η ΝΔ. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό τόσο μεγαλύτερο και το βάρος στους ώμους μου», τονισε σχετικά ενώ αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας: «Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι ακόμα και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει να κυβερνήσω αλλά να μείνω στην αντιπολίτευση. Πόλυ καλά κάνει. Ας μείνει στην αντιπολίτευση να μαλώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάντησή του στο «παντοδύναμος Μητσοτάκης»

Από την σύντομη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έλειπε και το αφήγημα της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για «παντοδύναμο Μητσοτάκη».

«Σε αυτούς που μιλάνε για παντοδύναμο Κυριάκο Μητσοτάκη θα απαντήσω ότι παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός που αυτός αποφασίζει. Οι πολίτες μας επιβράβευσαν για αυτά που κάναμε αλλά κυρίως μα ψήφισαν για αυτά που θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν φροντίζει μόνο κάποιες τάξεις κοινωνικές αλλά στρέφει πρωτίστως την προσοχή της στους πιο αδύναμους πολίτες.  Είμαστε έτοιμοι στις 26 Ιουνίου να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων. Για να γίνει αυτό πράξη χρειαζόμαστε το βράδυ της 25ης2 Ιουνίου να υπάρχει ένας μόνο μεγάλος νικητής όπως τον Μάιο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση