HomeHL-9Αδελφοποίηση σχολείων του Ηρακλείου με σχολείο στη Ζανζιβάρη

Αδελφοποίηση σχολείων του Ηρακλείου με σχολείο στη Ζανζιβάρη

Κρητική αποστολή στην Αφρική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποστολή στη μακρινή Ζανζιβάρη πραγματοποίησαν πριν από μερικές ημέρες Ηρακλειώτες, προκειμένου να γίνει η αδελφοποίηση σχολείων του Ηρακλείου με το σχολείο της Ανατολικής Αφρικής.

Περισσότερα από 15 άτομα έκαναν αυτό το ταξίδι ζωής έχοντας στις αποσκευές τους βιβλία, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά εκεί.

zanzivari7

Τα σχολεία που προχώρησαν στην αδελφοποίηση είναι το Play & learn της Αγάπης Λιαπάκη, το 42ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου διευθύντρια του οποίου είναι η Τζένη Κοντογιάννη και το 2ο δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, διευθυντής του οποίου είναι ο Στέφανος Ψυλλάκης.

Οι μικροί μαθητές έκαναν ζωγραφιές και τις έστειλαν στα παιδιά της Αφρικής.

«Στο πνεύμα της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης και στα πλαίσια της συνεργασίας με το σχολείο του CRHOPE FOUNDATION συγκεντρώσανε γραφική ύλη και σχολικά είδη για τους μαθητές στη Ζανζιβάρη. Μια δράση ευαισθητοποίησης για μαθητές, γονείς & εκπαιδευτικούς ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους μικρούς μαθητές της Ζανζιβάρης» δήλωσε στο cretapost, ο κ. Στεφανος Ψυλλακης.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, μέσω webex τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να συνομιλήσουν μεταξύ τους

zanzivari22«Τα παιδιά και οι οικογένειες του Play & Learn Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου ανέπτυξαν ένα project διαπολιτιστικής εκπαίδευσης με το σχολείο του μη κερδοσκοπικoύ οργανισμού CR Hope foundation που εδρεύει στη Ζανζιβάρη, Αφρική. Εμπνευσμένοι από την επίσκεψη δύο παλιών μαθητών του Play & Learn, της Αγάπης και της Άννα Μαρίας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από πρώτο χέρι τις ανάγκες του σχολείου αυτού. Παράλληλα έμαθαν για τον πολιτισμό, τη γεωγραφική θέση της Ζανζιβάρης, τη γλώσσα, τη μουσική της χώρας αυτής και πολλά άλλα. Μύρισαν μυρωδικά που ευδοκιμούν στη Ζανζιβάρη και έφτιαξαν γλυκίσματα με μπαχαρικά και τσάι από τζίντζερ και λεμόνι που ήταν θαυμάσια! Τη δεύτερη εβδομάδα κατασκεύασαν ένα πόστερ αδελφοποίησης με τον CR Hope foundation και πούλησαν τα γλυκίσματα που έφτιαξαν σε γονείς και περαστικούς! Ήταν μεγάλη η χαρά των παιδιών να επισκεφτούν και να αγοράσουν από το κοντινό μαγαζί χαρτικά, χαλάκια, είδη πρώτης ανάγκης, κ.α. με το ποσό που μαζεύτηκε. Μια ολόκληρη βαλίτσα γέμισε με τα υλικά που μάζεψαν και οποία ταξίδεψε στη μακρινή Αφρική! Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το Play & Learn θα συνδεθεί διαδικτυκά για πρώτη φορά με το σχολείο στη Ζανζιβάρη. Ανυπομονούμε να δούμε εικόνες και να μιλήσουμε με τα παιδιά και τους δασκάλους εκεί!» Τόνισε η κ. Αγαπη Λιαπακη.
zanzivari5

Η αποστολή των Ηρακλειωτών επισκέφτηκε το σχολείο και πρόσφερε στους μικρούς μαθητές και στους καθηγητές του τα βιβλία και τα παιχνίδια που τους κρατούσαν και εκείνοι με την σειρά τους, τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου και στην πόλη.

«Με αφορμή το ταξίδι μιας μαθήτριας το σχολειού μας στην Ζανζιβάρη, στα πλαίσια του προγράμματος «Γέμισε μια βαλίτσα» που συμμετείχαν οι γονείς της, έγιναν και οι μαθητές του νηπιαγωγείο μας εθελοντές στο πρόγραμμα.
Φέτος μιλήσαμε για το πώς είναι η ζωή σε μια χώρα στην Αφρική και στείλαμε ένα άλμπουμ, όπου οι μαθητές μας έγραψαν ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης στα παιδιά της Ζανζιβάρης και ζωγράφισαν τον εαυτό τους να κρατιούνται χέρι – χέρι με τα παιδιά του σχολείου της Ζανζιβάρης.
Επίσης, όταν επέστρεψε η μαθήτριά μας, από το ταξίδι της, μας μίλησε για την εμπειρία της και μας έδειξε πολλές φωτογραφίες.
Η συνέχεια θα είναι του χρόνου, που θα γεμίσουμε κι εμείς τη δική μας βαλίτσα και θα τη στείλουμε στους μαθητές του σχολείου CRHOPE FOUNTATION!» αναφέρει η κ. Τζένη Κοντογιάννη, διευθύντρια του 42ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου.
zanzivari6
Το σχολείο χτίστηκε με πολλή αγάπη από ένα δικό μας παιδί τον Ρένο Φουντουλάκη που επισκέφτηκε τη μακρινή Ζανζιβάρη για αναψυχή και έκτοτε έχει αφιερώσει τη ζωή του για να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η Κρητική αποστολή επέστρεψε από το μακρινό και πλούσιο σε εμπειρίες ταξίδι.
Μέλη της αποστολής που συμμετείχαν σε αυτό ανέφεραν στο cretapost, «Οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλόξενοι. Αν και το βιοτικό επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό εντούτοις οι άνθρωποι ήταν πάντα χαμογελαστοί και χαρούμενοι. Τραγουδούσαν χόρευαν ήταν ευγνώμονες γι αυτό που η ζωή τους έδωσε.Τα παιδιά μας πήραν ένα μεγάλο μάθημα από αυτό το ταξίδι που σίγουρα θα το επαναλάβουμε».

Το CR HOPE Foundation είναι ένας φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2017 με μοναδικό στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε παιδιά και νέους στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας, καταπολεμώντας έτσι τη φτώχεια στην περιοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση