HomeΕΚΛΟΓΕΣΑλέξης Τσίπρας: Κάθαρση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ή συγκάλυψη;

Αλέξης Τσίπρας: Κάθαρση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ή συγκάλυψη;

“Ο κ.Μητσοτάκης, μαζί με τα πράγματά του από το Μαξίμου, να μαζέψει την Κυριακή το βράδυ και τα καλώδια του Predator”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. “Γαλάζιες ακρίδες και σπόνσορες έπεσαν πάνω στα χρήματα του ελληνικού λαού”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Κάθαρση από μία προοδευτική κυβέρνηση στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, των τηλεφωνικών υποκλοπών, ή συγκάλυψη με νίκη της ΝΔ” είναι το κεντρικό εκλογικό δίλημμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, καλώντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό, “μαζί με τα πράγματά του από το Μαξίμου να μαζέψει την Κυριακή το βράδυ και τα καλώδια του Predator”.

Παράλληλα, διατήρησε στο πρώτο πλάνο και τη δικαίωση για το έγκλημα στα Τέμπη, με αφορμή την τελευταία αναφορά του κ.Μητσοτάκη: “Τον άκουγα πριν από λίγο, αναφερόμενος στις αντιδράσεις, να λέει ότι εργαλειοποιούν την τραγωδία. Ποιοι; Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους!”, είπε χαρακτηριστικά.

 Περισσότερο εμφατικά από ποτέ δε, κάλεσε τους νέους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της Κυριακής “για να στείλουν τις δημοσκοπήσεις στον κουβά και τον κ.Μητσοτάκη στο σπίτι του”.

Παρακρατικός μηχανισμός και συγκάλυψη

Αναφερόμενος εκτενώς στις υποκλοπές, ο κ.Τσίπρας μίλησε εκ νέου για τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου” και πρόσθεσε:

“Ο κύριος Μητσοτάκης ομολόγησε πριν λίγες μέρες το σκάνδαλο , όπως ομολόγησε ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Αφού όμως οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο, αφού δεν υπήρχε εθνικός λόγος, αφού ήταν παράνομες, τότε γιατί επί εννέα μήνες επικαλούνται το εθνικό απόρρητο.

Γιατί η εισαγγελέας που τις υπέγραφε είναι ακόμα στη θέση της; Γιατί η δικαιοσύνη δεν έκανε κανένα βήμα;

Να σας πω γιατί: Διότι η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη.
* Συγκάλυψη για τις απώλειες της πανδημίας.
* Συγκάλυψη για τα Τέμπη.
* Συγκάλυψη για τις υποκλοπές.
* Συγκάλυψη για τα πάντα.

Και θέλω εδώ να απευθυνθώ στους συντηρητικούς πολίτες. Εσείς, αυτό το καθεστώς το ανέχεστε; Το δικαιολογείτε; Το αντέχετε;

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ οικογενειακό του φέουδο, κατέστησε μια μεγάλη παράταξη υπόλογη για βαριά εγκλήματα κατά της δημοκρατίας.

Και τώρα ελπίζει να ξεπλυθεί με την ψήφο σας. Θα το δεχτείτε; Θα τον ξεπλύνετε ; Θα γίνετε συνένοχοι;”.

Στο σημείο αυτό κάλεσε εκ νέου τον Νίκο Ανδρουλάκη “να αφήσει τους διμέτωπους και τις ίσες αποστάσεις, διότι αν θέλει στα αλήθεια οι υπεύθυνοι του παρακράτους να λογοδοτήσουν, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις: Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση αυτό θα γίνει πράξη”.

Eνώ για άλλη μία φορά αναρωτήθηκε εάν οι χιλιάδες απομαγνητοφωνήσεις από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βρίσκονται σε στικάκια στα συρτάρια για να εκβιάζονται πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Γαλάζιες ακρίδες και σπόνσορες

Με αφορμή και την προτροπή του κ. Μητσοτάκη προς τους πολίτες “να συγκρίνουν την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του”, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε επί μακρόν στα όσα κατάφερε “σε σκληρές συνθήκες και με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας” η κυβέρνησή του, απαριθμώντας τα πλήγματα που επέφεραν στη χώρα και στην κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

“Κύριε Μητσοτάκη, γκρεμίσατε δικαιώματα, εισοδήματα, ζωές. Οι γαλάζιες ακρίδες και οι σπόνσορες μοιραστήκατε μεταξύ σας τα χρήματα”, είπε.

Και ζήτησε από τους πολίτες να αναλογιστούν “πώς θα ήταν η χώρα και η κοινωνία σήμερα εάν αντί για την υποχρέωση που είχαμε εμείς να μαζέψουμε 40 δισ ευρώ, μπορούσαμε να ξοδέψουμε 60 δισ;”.

Μαρίνα Μάνη
euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση