HomeΕΚΛΟΓΕΣΚυριάκος Μητσοτάκης: Σε 100 ημέρες θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε 100 ημέρες θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας εντός 100 ημερών, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα σε 100 μέρες, από τη στιγμή που θα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση.
Πρακτικά αυτό θα σημαίνει για τους πολίτες χαμηλότερο κόστος δανεισμού», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος άσκησε δριμεία επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους όσον αφορά την επόμενη, μετεκλογική μέρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», με βάση την σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πλέον δεν μιλάμε για «κυβέρνηση των ηττημένων», αλλά για «κυβέρνηση των απελπισμένων». Όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια.

Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα, θα είναι μια κυβέρνηση παράλυσης. Μια κυβέρνηση γιατί; για να βάλουν κάποιους φυλακή;», διερωτήθηκε.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει τελικά κυβέρνηση, στην πρώτη ή την δεύτερη κάλπη. «Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η κυβέρνηση της ΝΔ», σημείωσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο προσδιόρισε πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων -σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων- «δεν έχουν κακή γνώμη για εμάς.

Άλλωστε, στο παρελθόν ήμασταν μαζί απέναντι στις πάνω και κάτω πλατείες, κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, είμαστε απέναντι στην σκευωρία της Νοβάρτις. Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσιάζει την εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής».

Για τις παρακολουθήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ΕΥΠ που θα έχει τα εχέγγυα διαφάνειας, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Αναγνωρίσαμε και κινηθήκαμε να διορθώσουμε τα λάθη που υπήρξαν.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθηθεί πια νόμιμα ένα πολιτικό πρόσωπο, τα παράνομα λογισμικά είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον Τσίπρα στην χυδαιότητά του. Εφόσον υπάρχουν, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, αλλά αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες όσον αφορά το κράτος δικαίου και αφορούν τον κ. Παππά που έχει αμετάκλητη καταδίκη.

Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο για κράτος δικαίου ας κοιταχτούν στον καθρέφτη. Η ΕΥΠ πρέπει πρωτίστως να ασχολείται με θέματα εξωτερικής ασφάλειας, όπως στα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη να αναφέρεται κατευθείαν στον πρωθυπουργό».

Για τα Τέμπη ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Λυπάμαι που εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Πολλά έχουν αλλάξει στον σιδηρόδρομο, πρέπει να λειτουργήσει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Έχω μιλήσει διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους, η δικαιοσύνη αποδίδεται από την δικαιοσύνη.

Έχει κινηθεί γρήγορα, έχουμε σαφές πλαίσιο, αν προέκυπταν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, υπάρχει διαδικασία απόλυτα προδιαγεγραμμένη από το Σύνταγμα»

Για την οικονομία και τα προγράμματα των κομμάτων, σημείωσε: «Γιατί να μην αναθέσουμε σε ένα τρίτο ανεξάρτητο αξιολογητή την κοστολόγηση των προγραμμάτων μας; Υπάρχει χρόνος, αν όχι από τις πρώτες, στις δεύτερες, να μάθουμε την αλήθεια.

Γιατί αρνείται κ. Τσίπρας; Απλά μαθηματικά είναι, θέλουν όμως τη σφραγίδα ενός τρίτου ανεξάρτητου οργάνου. Την επόμενη τετραετία θα αναθέσω την αρμοδιότητα σε κάποιο ανεξάρτητο όργανο…

Σέβομαι τον Αλέκο Παπαδόπουλο, δεν συμφωνώ με όλη την επιχειρηματολογία του.

Αν υπήρχε ανησυχία για εκτροχιασμό της οικονομίας, θα βαρούσαν το καμπανάκι οι αγορές και οι ευρωπαίοι εταίροι. Αναγνωρίζω ότι αυτή τη μακροοικονομική πρόοδο δεν την αισθάνεται ο πολίτης τόσο πολύ στο πορτοφόλι του.

Είμαι περήφανος γιατί στηρίξαμε την κοινωνία. Είναι ψέμα η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που λέει ο κ. Τσίπρας».

Για τους συνταξιούχους ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να είναι προσεκτικός γιατί μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο τσάκισαν τις συντάξεις. Νισάφι πια. Θυμίζω ότι ο κ. Τσακαλώτος, με επιστολές στο Eurogroup, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα μονιμοποιήσουν την 13η σύνταξη».

Για την επιδοματική πολιτική, ανέφερε ότι «βρεθήκαμε να διαχειριστούμε δύο πρωτοφανείς κρίσεις, η μόνιμη λύση στο πρόβλημα δεν είναι τα επιδόματα».

Για την αναδιάταξη της κυβέρνησης, τόνισε ότι «το επιτελικό κράτος είναι μια κατάκτηση για τη χώρα, αλλά μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Θα συσταθεί υπουργείο στεγαστικής και δημογραφικής πολιτικής. Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα, ήρθε η ώρα.

Θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση».

Φίλιππος Πανταζής 
euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση