HomeHL-Culture«Γάμος αλά ελληνικά 3»: Η οικογένεια Πορτοκάλος ταξιδεύει στην Ελλάδα

«Γάμος αλά ελληνικά 3»: Η οικογένεια Πορτοκάλος ταξιδεύει στην Ελλάδα

Το πρώτο τρέιλερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τούλα και η υπόλοιπη οικογένεια Πορτοκάλος επιστρέφουν για ακόμα μια φορά στη μεγάλη οθόνη, με μια νέα περιπέτεια που διαδραματίζεται όχι στην Αμερική αλλά στην Ελλάδα.

Το πρώτο επίσημο τρέιλερ της επερχόμενης ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά 3» («My Big Fat Greek Wedding 3») μόλις κυκλοφόρησε, προσφέροντας μια ματιά στο ταξίδι που κάνει η οικογένεια για να συναντήσει φίλους και ξαδέρφια του Γκας Πορτοκάλος.

«Πολλά έχουν συμβεί από τότε που παντρεύτηκα. Ο πατέρας μου πέθανε και η τελευταία του επιθυμία ήταν να επισκεφτούμε το χωριό όπου μεγάλωσε, στην Ελλάδα, και να επανασυνδεθούμε με τις ρίζες μας. Οπότε θα κάνουμε ριγιούνιον», λέει η Τούλα στο ολιγόλεπτο κλιπ. Παρακολουθούμε, λοιπόν, τους συγγενείς της να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο.

Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Ελληνοκαναδή Νία Βαρντάλος έγραψε το σενάριο για την τρίτη ταινία και για πρώτη φορά, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Μαζί με την Βαρντάλος, στο φιλμ συμμετέχουν οι Τζόν Κορμπέτ (Ιαν), Ελενα Καμπούρη (Πάρις), Λούις Μάντιλορ (Νίκος), Μαρία Βακράτσης (θεία Φρίντα), Αντρέα Μάρτιν, Τζία Καρύδη (Νίκι), Λέινι Καζάν (Μαρία).

Το «Γάμος αλά ελληνικά» έκανε πρεμιέρα το 2002 και έγινε η ρομαντική κομεντί με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών, φέρνοντας συνολικά κέρδη των 368 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office. Το 2016 κυκλοφόρησε το σίκουελ, το οποίο δεν είχε την ίδια επιτυχία με το πρώτο φιλμ. Οι εισπράξεις έφτασαν τα 90 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Το πρώτο φιλμ βασίστηκε σε θεατρικό έργο της Βαρντάλος, στο οποίο πρωταγωνίστησε και στη συνέχεια ανέπτυξε σε μια από τις πιο κλασικές rom coms. Η υπόθεση είχε ως εξής: Η νεαρή Ελληνοαμερικανίδα Φωτούλα (Τούλα) Πορτοκάλος ερωτεύεται τον Ιαν Μίλερ ο οποίος δεν είναι Ελληνας και αυτό προκαλεί την αντίδραση της μεγάλης οικογένειάς της. Παρόλα αυτά, η Τούλα αποφασίζει να τον παντρευτεί. Καθώς οι δυό τους σχεδιάζουν τον γάμο, προσπαθούν να πείσουν την οικογένεια Πορτοκάλος να αποδεχθεί τον Ιαν και τον επικείμενο γάμο.

Το σίκουελ εστίασε στους γονείς της Τούλας, Γκας και Μαρία οι οποίοι μαθαίνουν ότι πριν από 50 χρόνια ο ιερέας δεν υπέγραψε το πιστοποιητικό γάμου του ζευγαριού.

Το «Γάμος αλά ελληνικά 3», ένα μεγάλο μέρος του οποίου γυρίστηκε στην Κέρκυρα και την Αθήνα, αποτελεί φόρο τιμής στον ηθοποιό Μάικλ Κόνσταντιν (Γκας Πορτοκάλος), ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2021.

Στην παραγωγή -μεταξύ άλλων- συναντούμε ξανά τους Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον και Γκάρι Γκέτζμαν. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.
kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση