HomeΚΡΗΤΗΕβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ: «Λιγότερο αλκοόλ…Καλύτερη ζωή»

Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ: «Λιγότερο αλκοόλ…Καλύτερη ζωή»

Αύριο, Τετάρτη 10 Μαΐου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο, Τετάρτη 10 Μαΐου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η θεατρική Ομάδα Συλλόγου Μυλοποταμιτών Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο «Ράφτης Κυριών», του Ζώρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ζουρίδη.

Η θεατρική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ 2023 και έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2023 ξεκίνησε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 με εκδήλωση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης ενηλίκων (γονέων και εκπαιδευτικών) για το αλκοόλ, στο Γενικό Λύκειο Γαζίου.

Την Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 17.00 προβλήθηκε η ταινία «Άσπρο πάτο», στο κινηματοθέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος. Μια πολυβραβευμένη ταινία για το αλκοόλ του Δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ,  που δοξάζει τη ζωή.

Σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε  παρέμβαση ευαισθητοποίησης των μαθητών στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου. Η εικαστικός Καλοχριστιανάκη Ελένη με μαθητές  της Α΄ Λυκείου δημιούργησαν εικαστικό πανό που θα αναρτηθεί, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πρόληψης 2023.

Η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2023 διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, το  Αλκοολογικό  Ιατρείο ΠαΓΝΗ , τις  Κοινότητες Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ-ΚΟΠΑ Κρήτης ,το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή». Στο πλαίσιο της υλοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις επιπτώσεις της προβληματικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση