HomeHL-WorldΜεβλούτ Τσαβούσογλου: Πιθανή ανά πάσα στιγμή η ένταση με την Ελλάδα

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Πιθανή ανά πάσα στιγμή η ένταση με την Ελλάδα

Η εκτίμηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, «εφόσον δεν επιλυθούν τα προβλήματα». Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση Ερντογάν απόψε στην Κωνσταντινούπολη. Κατηγορεί τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλτσντάρογλου ότι είναι «υποχείριο της Δύσης» και των τρομοκρατών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση μπορεί να ξεσπάσει με την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή, εφόσον δεν επιλυθούν τα προβλήματα, επεσήμανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Haberturk, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκστρατεία κατά της Τουρκίας (σ.σ. από την Ελλάδα) και αυτό ίσως να οφείλεται στους σεισμούς.

Αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές, σχολίασε πως ότι «πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικές προσεγγίσεις σε ατμόσφαιρα εκλογών, αλλά αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, όταν αυτό αξιολογείται με τη λογική, αυξάνεται η στήριξη στον κ. Ερντογάν για την πατρίδα και το έθνος μας».

 Χθες Σάββατο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρέθηκε στην ασιατική πλευρά της πόλης και υποσχέθηκε να φέρει την άνοιξη στη χώρα. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, πως φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό 418 δισ. δολάρια, τα οποία υποσχέθηκε ότι θα φέρει πίσω στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, που απόψε έχει τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του στην Κωνσταντινούπολη, τον κατηγόρησε ότι πήρε μέρος σε μια συνωμοσία ψεύδους κατά του ιδίου σε σχέση με το πραξικόπημα του 2016 και πρόσθεσε ότι δεν θα αφήσει τη χώρα στους τρομοκράτες, υπονοώντας τη στήριξη που προσφέρει στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης το φιλοκουρδικό κόμμα. Τον κατηγόρησε επίσης ότι είναι υποχείριο της Δύσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση