HomeHL-SportsΟΦΗ: Σχεδιάζει την επόμενη φόρα έχοντας πλήρη τη θέση στο «9»

ΟΦΗ: Σχεδιάζει την επόμενη φόρα έχοντας πλήρη τη θέση στο «9»

Η σεζόν φτάνει σιγά-σιγά στο φινάλε της και στον ΟΦΗ κοιτούν ήδη την επόμενη μέρα με ανανεώσεις και μεταγραφικό σχεδιασμό, ωστόσο στη θέση του «9» η ομάδα δείχνει πλήρης και σας εξηγεί γιατί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο στρατόπεδο του ΟΦΗ ο στόχος της πρώτης θέσης στα play-outs είναι αρκετός για να δώσει το απαραίτητο κίνητρο στις τελευταίες «στροφές» ώστε να οι ποδοσφαιριστές να φέρουν μόνο νίκες στην ομάδα τους. Οι Κρητικοί βρίσκονται με το πόδι στο… γκάζι και θέλουν με αυτό τον τρόπο να ολοκληρώσουν τη χρονιά, κοιτώντας με την άκρη του ματιού και την επόμενη.

Συγκεκριμένα ουκ ολίγες φορές ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει παραδεχθεί πώς η διοίκηση και ο ίδιος κοιτούν τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί η ομάδα στα play-offs την επόμενη χρονιά. Η αρχή έγινε με τις ανανεώσεις των Μαρινάκη, Γιαννούλη και Σωτηρίου και απομένει το τι θα συμβεί με τα συμβόλαιο του Μπαλογιάννη και του Τσιλιανίδη.

 Από εκεί και πέρα οι Κρητικοί θέλουν να φτιάξουν τη λίστα με τις θέσεις του ρόστερ που χρειάζονται ενίσχυση ή αναβάθμιση ωστόσο εκεί όπου δεν φαίνεται πώς θα χρειαστεί να… ασχοληθούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι του φορ. Ο Νουά Ντίκο, ο Λουίζ Φελίπε και ο Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ ολοκληρώνουν το παζλ στην κορυφή της επίθεσης και το Gazzetta σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα.

Λουίζ Φελίπε

«Είναι σημαντικό ο φορ σου να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου κι ας μην έχει βάλει γκολ. Αυτό δείχνει την ποιότητα του, ήταν μέσα στις φάσεις, στις κατοχές». Αυτά ήταν τα λόγια του Βάλντας Νταμπράουσκας μετά τη νίκη του ΟΦΗ στην έδρα του Ατρομήτου (3-2) και αναφερόταν στον Λουίζ Φελίπε, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε στο παιχνίδι αλλά έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του μετά την επιστροφή στην Κρήτη.

Ο Βραζιλιάνος φορ έχει δείξει πόσα μπορεί να προσφέρει από την πρώτη του θητεία στους Κρητικούς, ωστόσο ήταν εξαιρετικά άτυχος μετά την επιστροφή του στον ΟΦΗ, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός για σημαντικό διάστημα. Με την επιστροφή του, ο Λιθουανός προπονητής είναι έτοιμος να του δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζεται και μάλιστα, δίπλα στον Νούα Ντίκο.

Ήδη μετράει επτά συμμετοχές με ένα γκολ ως απολογισμό και στην καλοκαιρινή προετοιμασία θα μπει ακόμα περισσότερο στο κλίμα με τους νέους του συμπαίκτες.

Νουά Ντίκο

Από την στιγμή που ανέλαβε ο Βάλντας Νταμπράουσκας, είναι από τους ποδοσφαιριστές που βρήκαν τον καλό τους εαυτό στον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα από την έναρξη του 2023 έχει αρχίσει να βρίσκει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα καθώς μετράει συνολικά πέντε γκολ, τα οποία είναι και όσα έχει πετύχει συνολικά στη σεζόν.

Ο Λιθουανός προπονητής έχει αντιληφθεί το πόσα μπορεί να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι με την ταχύτητά του και για αυτόν τον έχει αξιοποιήσει ανάλογα. Δηλαδή να κινείται στα πλάγια και να τραβάει τον αμυντικό, να ανοίγει χώρους, να προσθέτει βάθος και να είναι μία μόνιμη πηγή κινδύνου. Ο συνδυασμός με τον Φελίπε είναι μία από τις σκέψεις του Νταμπράουσκας για τη νέα σεζόν.

Δηλαδή να βρίσκονται μαζί στην κορυφή της επίθεσης και ο έμπειρος φορ από το Μαλί να κινείται και σε πιο πλάγιες θέσεις, αφήνοντας τον χώρο στον Φελίπε. Στην πρώτη τους κοινή συμμετοχή στο βασικό σχήμα, ο Ντίκο είχε ένα γκολ και μία ασίστ.

Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουμε δει πολύ φέτος. Μετράει μόλις 149 λεπτά παρότι αποκτήθηκε τον Γενάρη όμως ο Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ έχει άμεσο ρόλο στη νέα σεζόν όπου και θα μπορέσει να λάβει και τις ευκαιρίες που θέλει. Δεν είναι τυχαίο που ο ΟΦΗ του πρόσφερε συμβόλαιο μέχρι το 2025 καθώς στην ομάδα πιστεύουν στις δυνατότητες του 26χρονου επιθετικού και δεν αποκλείεται να πάρει κάποια παραπάνω λεπτά στο φινάλε της σεζόν.

Ο Δανός επιθετικός είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση επιθετικού που ταιριάζει στα «θέλω» του Νταμπράουσκας για την επιθετική λειτουργία που έχει στο μυαλό του και φέρνει περισσότερο στα χαρακτηριστικά του Φελίπε. Είναι ένας παίκτης που έχει επαφή με τα δίχτυα (69 γκολ σε 192 συμμετοχές στην καριέρα του) και σε καλή-ποδοσφαιρικά- ηλικία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση