HomeHL1-CultureΌσκαρ: Στις 10 Μαρτίου 2024 η 96η τελετή απονομής των επόμενων βραβείων

Όσκαρ: Στις 10 Μαρτίου 2024 η 96η τελετή απονομής των επόμενων βραβείων

Στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί οι συζητήσεις για τα Όσκαρ της φετινής χρονιάς να μην έχουν καταλαγιάσει, όμως η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έσπευσε να ανακοινώσει την ημερομηνία απονομής των επόμενων βραβείων, που θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Η Ακαδημία αποφάσισε να δοθούν τα βραβεία και πάλι τον Μάρτιο, αφού τα δύο τελευταία χρόνια, η τελετή, που έγινε τον συγκεκριμένο μήνα, σημείωσε σταθερή αύξηση της τηλεθέασης.

Η προθεσμία υποβολής για τις γενικές κατηγορίες συμμετοχής είναι η 18η Νοεμβρίου 2023. Η προκαταρκτική ψηφοφορία ξεκινά στις 18 Δεκεμβρίου και οι βραχείες λίστες θα ανακοινωθούν στις 21 Δεκεμβρίου. Η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 16 Ιανουαρίου 2024, ενώ επισήμως η ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

Τα ετήσια Βραβεία Governors θα απονεμηθούν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και τα Sci-Tech Oscar την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.


View this post on Instagram

A post shared by The Academy (@theacademy)

Σύμφωνα με το Deadline η τελετή απονομής θα μεταδοθεί ζωντανά για μία ακόμη φορά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Πάντως ήδη, στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις και προβλέψεις για το ποιες ταινίες θα πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη τελετή, με πολλούς να έχουν στραμμένα τα μάτια τους στο «Οπενχάιμερ», σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, που διηγείται την ιστορία του «πατέρα» της ατομικής βόμβας, με πρωταγωνιστές τον Κίλιαν Μέρφι και την Έμιλι Μπλαντ, τον «Μαέστρο», που διηγείται την ιστορία του Λέοναρντ Μπερνστάιν με τη σύζυγό του Φελίσια, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, αλλά και το «Killers of the Flower Moon», του Μάρτιν Σκορσέζε, με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ντι Κάπριο και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο φεστιβάλ των Καννών.

Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί και ποιες ταινίες τελικά θα κόψουν το νήμα.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση