HomeHL-WorldΟ Λαβρόφ πρόεδρος σε συνεδρίαση του Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ -«Πυρά» Γκουτέρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Λαβρόφ πρόεδρος σε συνεδρίαση του Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ -«Πυρά» Γκουτέρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Λαβρόφ: Πιο επικίνδυνη κατάσταση ακόμα και από τον Ψυχρό Πόλεμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης της οποίας προήδρευε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «προκαλεί μαζικά δεινά και καταστροφές στην χώρα και τον λαό της» και τροφοδοτεί την «παγκόσμια οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία της Covid-19».

«Οι εντάσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Το ίδιο και οι κίνδυνοι σύγκρουσης, λόγω ατυχήματος ή λανθασμένου υπολογισμού», δήλωσε ο Γκουτέρες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης με θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία ασκεί τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο.

Λαβρόφ: Πιο επικίνδυνη κατάσταση ακόμα και από τον Ψυχρό Πόλεμο

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στο ΣΑ του ΟΗΕ ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε μια κατάσταση πιο επικίνδυνη ακόμη και από εκείνη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Όπως συνέβαινε στον Ψυχρό Πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επικίνδυνο, ενδεχομένως ακόμη πιο επικίνδυνο, όριο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση