HomeHL-WorldΝέα Ζηλανδία: Θα έβαζαν παιδιά να σκοτώσουν αγριόγατες!

Νέα Ζηλανδία: Θα έβαζαν παιδιά να σκοτώσουν αγριόγατες!

Ξεσηκώθηκαν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, διοργανώθηκε ένας παιδικός διαγωνισμός στη Νέα Ζηλανδία που ζητούσε από τους λιλιπούτειους συμμετέχοντες να σκοτώσουν αγριόγατες. Στο… παρά πέντε, όμως, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από φιλοζωικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι διοργανωτές του ετήσιου κυνηγιού δέχτηκαν πυρά όταν ανακοίνωσαν μια νέα κατηγορία για παιδιά που θα κυνηγούν αγριόγατες, με το επιχείρημα ότι τα ζώα αυτά αποτελούν πρόβλημα στη Νέα Ζηλανδία.

Αν και οι νέοι καλούνται να μην σκοτώνουν κατοικίδια, οι διοργανωτές του συνεδρίου ενθάρρυναν ακόμη και παιδιά να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες άγριες γάτες με έπαθλο ύψους 155 δολαρίων.

Έντονες αντιδράσεις για τον παιδικό διαγωνισμό

Οι αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων ήταν έντονες με αποτέλεσμα ο παιδικός διαγωνισμός να ακυρωθεί. Ωστόσο, διοργανωτές και ντόπιοι επιμένουν στη χρησιμότητα του κυνηγιού.

Χθες, όπως αναφέρει το BBC, η «Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας σε βάρος Ζώων» της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε ανακούφιση μετά την απόφαση ακύρωσης του κυνηγιού που καλούσε παιδιά να πυροβολήσουν άγριες γάτες.

Eκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά, μαζί με τους ενήλικες, δεν θα μπορούσαν να κάνουν διάκριση μεταξύ «μιας άγριας, αδέσποτης ή φοβισμένης εξημερωμένης γάτας», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπήρχαν επίσης φόβοι ότι τα κατοικίδια θα μπορούσαν είναι παράπλευρη απώλεια, να πέσουν δηλαδή κατά λάθος θύματα, όπως ανέφερε ένας πρώην χορηγός του διαγωνισμού κυνηγιού στο τοπικό μέσο ενημέρωσης «Stuff».

Η συγκεκριμένη κατηγορία διαγωνισμού ανακοινώθηκε στο πλαίσιο ευρύτερων εκδηλώσεων, τα έσοδα των οποίων διατίθενται σε ένα τοπικό σχολείο στο Canterbury στο South Island.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού κυνηγιού στο North Canterbury ανακοίνωσαν ότι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το κυνήγι αγριόγατων λέγοντας ότι έλαβαν «βλαβερά και ακατάλληλα email».

«Είμαστε απογοητευμένοι και ζητάμε συγγνώμη για όσους ενθουσιάστηκαν που θα συμμετείχαν σε κάτι που αφορά την προστασία των πτηνών μας και άλλων ευάλωτων ειδών», έγραψε η ομάδα των διοργανωτών στο Facebook.

«Θα μπορούσε να είναι μια ελεγχόμενη σφαγή» λένε υποστηρικτές του κυνηγιού

Η ανάρτησή τους έλαβε περισσότερα από 100 σχόλια χρηστών, πολλοί από τους οποίους τάχθηκαν επίσης υπέρ της εκδήλωσης.

Πολλοί υποστήριξαν ότι το κυνήγι θα μπορούσε να είναι μια «ελεγχόμενη σφαγή» με κάποιους να τονίζουν τη ζημιά που προκαλούν οι άγριες γάτες στην περιοχή.

Επίσης, «οι άγριες γάτες είναι φορείς ασθενειών… Απλά θα συνεχίσουμε να τις πυροβολούμε, όσο συνεχίζουμε να τις βλέπουμε», είπε από την πλευρά του ένας ντόπιος.

Τα μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού των άγριων γατών αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα ζώα αποτελούν σημαντική απειλή για τα αυτόχθονα είδη και τη βιοποικιλότητα της χώρας.

Κάθε χρόνο στους διαγωνισμούς που διοργανώνονται, συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, κυνηγώντας και σκοτώνοντας αγριόχοιρους, ελάφια και λαγούς.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση